Tekirdağlılar Semt Pazarını Tercih Ediyor - Son Dakika
Yerel

Tekirdağlılar Semt Pazarını Tercih Ediyor

Tekirdağlılar Semt Pazarını Tercih Ediyor

Tekirdağ’da vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatlarının, market ve manavlara göre daha uygun olan semt pazarlarını tercih ediyor.

23.10.2015 11:29

Tekirdağ'da vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatlarının, market ve manavlara göre daha uygun olan semt pazarlarını tercih ediyor.

Tekirdağ'da vatandaşlar, belirli günlerde mahallelere kurulan halk pazarlarına ilgi gösteriyor. Sebzeden, meyveye, giyimden kuru bakliyatta kadar birçok ürünün satıldığı halk pazarlarında vatandaşlar, hem ucuz hem de organik ürün bulabiliyor.

Aynı ürünü marketlere ve manavlara göre pazarda vatandaşlar daha ucuza bulabildiğini söyleyen Pazarcı Esnafı Hüseyin Karaca, "Bugün Pazar gayet güzel, kalabalık. Vatandaşlar halk pazarlarına oldukça ilgi gösteriyor. Birde pazarda satılan ürünlerin büyük bir çoğunluğu pazarcı esnafının kendisinin yetiştirdiği organik ürünler. Kıvırcık, sağan, üzüm, elma hepsi kendi ürünümüz, dışarıdan gelmiyor. Bu ürünlerin aynısını vatandaşlar büyük marketlerde ve manavlarda daha pahalısına satın alıyor. Daha pahalıya almamak için vatandaşlar semt pazarlarını tercih ediyor. Manavda bir ürünü alırken pazarlık yapamazsınız; ama halk pazarında pazarlık var. Vatandaşların tercih etmesinin en önemli sebebi bu diye düşünüyorum" dedi.

Semt pazarlarında biraz daha imkan arttırılırsa, üstleri kapatılırsa vatandaşların ilgisinin daha da artacağını ifade eden Ekrem Gül, "Tekirdağ'da Hal olması lazım. Tekirdağ'da sebze-meyve hali olduğu zaman vatandaş pazardan aldığı ürünü daha ucuza alacak. Tekirdağ'da pazarlarda en büyük sıkıntısı kapalı pazar yerlerinin ve sebze-meyve halinin olmamasıdır. Ben bu ürünü gidip İstanbul Hali'nde 1 TL'ye alıyorum. Üste 50 kuruş koyup buraya satıyorum. Hal olsa İstanbul'dan almam burada daha ucuza satarım" ifadesini kullandı.

Meyve ve sebze alışverişini semt pazarlarından yaptığını söyleyen Sevda Demir, "Genelde ben pazarları tercih ederim. Çünkü pazarlarda hem ucuz ürün hem de taze ürün bulmak mümkün. Pazarda satılan ürünün aynısını markette almaya kalktığımızda en az 1 TL fark var. Pazarda çeşit de fazla. O yüzden ben genelde alışverişimi pazardan yapıyorum" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağlılar Semt Pazarını Tercih Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement