Tema'nın Bilgilendirme Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tema'nın Bilgilendirme Çalışmaları Sürüyor

Malkara TEMA gönüllüleri, ilçede eğitim veren okullarda öğrencilere doğa sevgisi aşılamak amacıyla çevre bilinci eğitimi veriyor.

08.03.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malkara TEMA gönüllüleri, ilçede eğitim veren okullarda öğrencilere doğa sevgisi aşılamak amacıyla çevre bilinci eğitimi veriyor.

Malkara Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda

gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere erozyon ve toprak ilişkisi, ağaç ve bitki

örtüsünün toprak üzerindeki olumlu etkileri, bitki örtüsü olmadığında yaşanacak

sıkıntılar, doğanın ağaçlandırılmasının önemi öğrencilere anlatıldı.

Malkara TEMA Gönüllüleri Sorumlusu Hasan Akçay, eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, toprağın, bitki örtüsünün su ve rüzgarın etkisiyle aşınması olarak tanımlanan erozyonun Türkiye'de yaşam koşullarını olumsuz etkileyecek bir tehlike olduğunu söyledi.

Erozyonun, Türkiye'nin gıda açısından kendine yeterli bir ülke olmasını tehlikeye düşürdüğünü anlatan Akçay, "Ülkemizin topraklarının yüzde 63'ü çok şiddetli ve şiddetli erozyon tehlikesine maruzdur. Rüzgar ve yağmur, verimli toprakları sürükleyerek, baraj göllerine, akarsu yataklarına ve denizlere taşımaktadır. Ülke yüzeyinden bir yılda kaybedilen toprak miktarı yaklaşık 1.4 milyar tondur. Bu topraklarla birlikte mineral ve organik madde de kaybedilmektedir. Erozyonla kaybedilen bir başka değer ise sudur. Kaybolan toprak yüzünden her yıl yaklaşık 50 milyar metreküp yağış depolanamamaktadır" dedi.

Eğitime TEMA Gönüllüleri Nazmi Tunca,

Salih Kiraz, Gülten Minez ve Bahri Özden ile Malkara İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tema'nın Bilgilendirme Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement