TEMA Vakfı ile Zeytin Üzerine Konuşmalar - Son Dakika
Güncel

TEMA Vakfı ile Zeytin Üzerine Konuşmalar

TEMA Vakfı ile Zeytin Üzerine Konuşmalar

"YOK OLMADAN: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi" 5 Mayıs Perşembe günü Zeytin Üzerine Konuşmalar ve Türkiye ile Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi adlı etkinlikler düzenliyor.

25.04.2016 16:50  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğayı yücelten ve çevresel farkındalığı gündeme getiren "YOK OLMADAN: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi" kapsamında İstanbul Modern, sivil toplum kuruluşlarıyla doğayla ilişkimize dair farklı bakış açıları ve yeni farkındalıklar öneren etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, zeytin ve zeytin ağacının doğadaki konumunun yanı sıra, kültürel tarihi hakkında bilgiler paylaşılacak. 1997'den bu yana ahşap tabutlar ve bitkilerle bir dizi çalışma yapan Yoko Ono'nun "Ex It" adlı çalışması, "YOK OLMADAN" sergisinde yer aldı. Ono'nun ahşap tabutların içine yerleştirerek sunduğu, barışın, yeniden dirilişin, ölümsüzlüğün simgesi kabul edilen zeytin ağaçları, sergi sonrasında TEMA Vakfı işbirliğiyle Ayvalık'ta toprağa ekildi.

WWF- Türkiye ile Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi

Aynı gün, WWF-Türkiye Yaban Hayatı Danışmanı Ahmet Emre Kütükçü, "Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi" üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Kütükçü, sunumunda doğada ya da kentte yaralı, hasta ya da öksüz bir yaban hayvanıyla karşılaşıldığında ne yapılması; hayvanları nasıl taşımamız, tutmamız, beslememiz ve onlara nasıl davranmamız gerektiği hakkında bilgiler paylaşacak. Sunumda, Kütükçü'nün daha önceki çalışmaları sırasında kurtardığı yaralı hayvanlardan örnekler ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında bilgiler de yer alıyor.

5 Mayıs Perşembe günü Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi etkinliği saat 18.30'da, Zeytin Üzerine Konuşmalar etkinliği ise saat 19.30'da İstanbul Modern Sinema'da gerçekleşecek. Her iki etkinliğe de katılım ücretsiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TEMA Vakfı ile Zeytin Üzerine Konuşmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement