Tepeköy-Ayazma Kapalı Pazar Alanı´nın Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Tepeköy-Ayazma Kapalı Pazar Alanı´nın Temeli Atıldı

Tepeköy-Ayazma Kapalı Pazar Alanı´nın Temeli Atıldı

Kuruçeşme ve Yeşilova da modern kapalı pazar projesini hayata geçiren İzmit Belediyesi, Tepeköy - Ayazma Kapalı Pazar Alanı'nın temelini attı.

01.09.2013 11:32  Güncelleme: 19:59

17 Ağustos Bulvarı ile Kiraz Sokak arasına yapılacak olan kapalı pazarın temel atma törenine TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Ak Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, Tepeköy Mahalle Muhtarı Cemal Güreşen, Ayazma Mahalle Muhtarı Rıdvan Kedikli, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tepeköy - Ayazma Kapalı Pazar Alanı'nın temel atma töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit'in pazar alanları konusunda son bir yıl içinde büyük bir değişim yaşadığını vurguladı. Yeşilova ve Kuruçeşme Kapalı Pazar Alanlarının ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde Köylü Pazarı'nı açtıklarına dikkat çeken Başkan Doğan, pazarlarla ilgili çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

İzmit Belediyesi'nin her mahalleye bir pazar ve kültür merkezi projesi kapsamında çalışmaların şekillendirildiği bilgisini veren Doğan; "Tepeköy ve Ayazma Mahallelerimizin ortak olarak kullanacağı bu pazar alanının imar işlemleri için bir yıl uğraştık. Ama sonunda buna değdi. Bu pazar her iki mahallemizin de ihtiyaçlarını karşılayacak. 1800 metrekaresi kapalı toplam 3264 metrekarelik kapalı pazarın alt katında sosyal ve idari binalar, çok amaçlı salon, emekli evi, atölyeler, mescit, wc, bebek bakım odası ve zabıta birimi bulunacak. Üst katta ise 100'e yakın pazarcının tezgah kuracağı modern bir pazar alanı olacak. Pazarımızı yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

İzmit'in ve Kocaeli'nin sosyal belediyecilik anlamında altın bir çağ yaşadığına vurgu yapan Gönül, hizmetlerle İzmit son birkaç yıl içinde büyük bir değişim yaşadı. Kapalı pazarlar bunun kanıtlarından sadece bir tanesi. Eminim ki bu Pazar sizlerin bir çok ihtiyacını karşılayacak" dedi.

İzmit ve Kocaeli'de belediyeciliğin başarılıolduğunu ancak siyasette kadının rolünün düşük olduğunu dile getiren Gönül "İzmit Belediye Meclisi'nde 5 kadın görev yapıyor. Mahallelere baktığımızda kadın muhtarlarımızda oldukça az sayıda. Bu büyük bir eksik. Siyasette görev alan kadın sayısı artmalı diyerek kadınları aktif siyasete davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tepeköy-Ayazma Kapalı Pazar Alanı´nın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement