Tika'dan Afganistan'da Savaş Mağduru Ailelere Yardım - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan'da Savaş Mağduru Ailelere Yardım

Tika\'dan Afganistan\'da Savaş Mağduru Ailelere Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’ın kuzeyinde bulunan Kunduz ve Faryab Vilayetlerinde yaşanan çatışmalardan etkilenen 350 aileye insani yardım desteğinde bulundu.

03.11.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Kunduz ve Faryab Vilayetlerinde yaşanan çatışmalardan etkilenen 350 aileye insani yardım desteğinde bulundu.

Afganistan'ın Kuzeyinde bulunan Kunduz ve Faryab Vilayetlerinde geçtiğimiz aylardameydana gelen çatışmalarda birçok insan hayatını kaybetmiş ve yüzlerce aile de göç etmek zorunda kalmıştı.

Türkiye Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan,Koordinatör Yardımcısı Zeki Bulduk ve yerel basınında katıldığı dağıtım kapsamında, Kunduz Vilayetinde yaşayan savaş mağduru 180 aile ve Mezarı Şerif'te yaşayan savaş mağduru 170 aile olmak üzere toplamda 350 aileye gıda kolileri ve battaniyeden oluşan insani yardım malzemeleri dağıtıldı.

Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde de TİKA tarafından savaştan etkilenip Tahar Vilayetine sığınan 600 aileye acil gıda desteğinde bulunulmuş, ayrıca Mezar-ı Şerif'te Hacı kampında yaşayan çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 600 sığınmacı da sağlık taramasından geçirilmiş ve ilaç desteğinde bulunulmuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan'da Savaş Mağduru Ailelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement