Tiyatro Kumpanyası Üç Farklı Oyunla Şubat Ayında İstanbul ve Ankara Sahnelerinde - Son Dakika
Basın Bültenleri

Tiyatro Kumpanyası Üç Farklı Oyunla Şubat Ayında İstanbul ve Ankara Sahnelerinde

Tiyatro Kumpanyası Üç Farklı Oyunla Şubat Ayında İstanbul ve Ankara Sahnelerinde

Kemal Kocatürk'ün "yalansız, yalın ve harbiden tiyatro" söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, Şubat ayında Türkiye gündeminden esintiler taşıyan masal tadında politik bir güldürü olan "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" ve 7'den 70'e herkesin Can Babası olarak bilinen şair Can Yücel'in hayat öyküsünden yola çıkan "Can" adı iki oyunla İstanbul ve Ankara sahnelerinde olacak.

30.01.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemal Kocatürk'ün "yalansız, yalın ve harbiden tiyatro" söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, Şubat ayında Türkiye gündeminden esintiler taşıyan masal tadında politik bir güldürü olan "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" ve 7'den 70'e herkesin Can Babası olarak bilinen şair Can Yücel'in hayat öyküsünden yola çıkan "Can" adı iki oyunla İstanbul ve Ankara sahnelerinde olacak. Şiddet karşıtı bir çocuk oyunu olan "Oturan Boğa" ise çocuklar için.

7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzik yazarlarından ve edebiyatçılarından Ahmet Say'ın "İpek Halıya Ters Binen Kedi" öyküsünden usta tiyatro yönetmeni Yücel Erten tarafından tiyatroya uyarlanan oyun, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın müzikleriyle sahnede hayat buluyor. Baba ile oğlu aynı sahnede buluşturan oyun, Tiyatro Kumpanyası tarafından sahneye konuyor. Dini kendisine araç ederek ticareti hırsızlık ile bağdaştıran kurnaz ve dolandırıcı bir tüccarın öyküsü olan "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar", zamansız ve kurgusuz bir hikaye üzerinden hareket etse de, zaman zaman Türkiye'nin gündemine göndermelerde bulunuyor ve Tiyatro Kumpanyası kurucusu Kemal Kocatürk tarafından, "Ticaretin 7 bin yıllık serüvenine kahkahalarla eşlik edeceğimiz ibretlik bir masal" olarak tanımlanıyor.

2 Şubat Pazar - 16: 00 - Şişli-Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

4 Şubat Salı - 20: 00 - Şişli-Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu (GALA)

9 Şubat Pazar - 16: 00 - Caddebostan Kültür Merkezi

11 Şubat Salı - 20: 30 - Ataköy Y. Emre. K.M. Turhan Tuzcu Sahnesi

19 Şubat Çarşamba - 20: 30 - Ortaköy Afife Jale Sahnesi

22 Şubat Cumartesi - 20: 30 - Kozzy AVM G.Özcan - G.Ülkü Sahnesi

24 Şubat Pazartesi - 20: 00 - Kavaklıdere (Ankara) Şinasi Sahnesi

"Sağlık Olsun" Can Baba!

2011 yılında ilk kez sahneye konan, Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği, uyarlamasını Genco Erkal'ın yaptığı "Can" oyunuyla yeniden ölümsüzleştirilen Can Yücel, bu yıl da sevenlerini peşinden sürükleyecek ve 2014'ün ilk aylarında İstanbul'daki tiyatro salonlarına toplayacak. Her daim çok sevdiği günebakan çiçeklerinden, sevdiği insanlardan ve doğanın sadeliğinden ilham alan şair, 1965'ten sonra siyasal konularda verdiği eserleriyle, mahkümiyet ve kovuşturmalardan başını kaldıramadı. Sevenleri tarafından "Can Baba" olarak anılan şair, "ben hayatta en çok babamı sevdim" diye başladığı dizelerden "Mare Nostrum"a, "Sevgi Duvarı"ndan "Bir dost olmalı"ya kadar her yaştan ve her kesimden insanın öyküsünü kendi şiir dünyasında samimiyetle kitlelere yansıttı. Tiyatro Kumpanyası da "Can" adlı oyunuyla, Türk edebiyatında eşsiz bir yere sahip olan şairi, Caddebostan ve Cihangir'de bir kez daha anıyor.

14 Şubat Cuma - 20: 30 - Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

18 Şubat Salı - 20: 30 - Cihangir-Bo Sahne

Oturan Boğa

Tiyatro Kumpanyası'nın kurucusu Kemal Kocatürk tarafından, yetişkinlerin dünyasında ırkçılığın, savaşların ve binbir türlü nefret söyleminin arasında kaybolan çocuklar için yazılan oyun, müzikler ve danslar eşliğinde çocuklara hoşgörünün önemini anlatırken, ailelere de barışsever nesiller yetiştirmenin önemini aktarmaya çalışıyor. Etkileyici diyaloglarıyla dikkat çeken "Oturan Boğa" adlı şiddet karşıtı, müzikli ve danslı çocuk oyunu, çocuklar arasında kaba gücün değil, akıl gücünün önemini vurgulamayı amaçlıyr ve yarı yıl tatiline giren tüm çocukları Kozyatağı'na bekliyor.

6 Şubat Perşembe - 13: 00 - Kozyatağı Kozzy AVM Gazanfer Özcan - G. Ülkü Sahnesi

6 Şubat Perşembe - 15: 00 - Kozyatağı Kozzy AVM Gazanfer Özcan - G. Ülkü Sahnesi

Oyunların biletleri, www.tiyatrokumpanyasi.com, Biletix ve tiyatro gişelerinden temin edilebilecek.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Tiyatro Kumpanyası Üç Farklı Oyunla Şubat Ayında İstanbul ve Ankara Sahnelerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement