Tokat: Tokat'ta Kene Isırması Sonucu Hayatını Kaybeden Çiftçi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Tokat: Tokat'ta Kene Isırması Sonucu Hayatını Kaybeden Çiftçi Toprağa Verildi

Kene ısırması sonucu tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybeden çiftçi, memleketi Tokat'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

22.07.2006 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kene ısırması sonucu tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybeden çiftçi, memleketi Tokat'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Pazar İlçesi'ne bağlı Üzümören Beldesi'nde oturan ve çiftçilikle uğraşan 4 çocuk babası Dursun Tüter'in (59), kene ısırması sonrası 22. gününde KKKA hastalığın teşhisinin konulduğu, 28. günün sonunda hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Tüter'in bu zaman sürecinde ikinci bir kene ısırmasına maruz kalmasından şüpheleniliyor. Tüter'in memleketine getirlen cenazesi ise gözyaşları arasında toprağa verildi. İlkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sırasında sağlık görevlileri tarafından tabutu taşıyacak cemaate koruyucu olara eldiven ve maske dağıtıldı. İmam, vatandaşları uyararak sadece eldiven takanların tabutu taşımasını istedi. Eldiven ve maske takan cemaat ve yakınları tarafından tabutla taşındı. Kireçle kaplanan mezara Tüter'in cenazesi tabutla birlikte gömüldü. Cenaze defnedilirken Tüter'in yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Yaşanan olayda eniştesini kaybeden Gazi Sadıç, hastalık süresi boyunca eniştesinin yanında olduğunu ifade ederek, "Eniştem tarlada çalışırken sol bacağından kene ısırmış. Kendisi, Pazar Devlet Hastanesi'ne giderek keneyi aldırmış. Daha sonra kan tahlillerinde bir şey çıkmadığı için evine gelmiş. Bu olaydan yaklaşık 15 gün sonra titreme, ateş ve kusma belirtileriyle Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Oradan tahlil yapıldıktan sonra taburcu edildi. 2 gün sonra Pazar Devlet Hastanesi'ne götürdüm orada da birşey çıkmadı, üşütme dediler. Hastalık ilerleyince 3-4 gün sonra Tokat Devlet Hastanesi'ne götürdük. Orada hasta fenalaştı, KKKA hastalığı 22. gün teşhis edilerek Sivas'a sevk edildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 5 günlük tedavi sonunda hayatını kaybetti" dedi.

Olayla ilgili olarak üzüntülerini dile getiren Üzümören Belde Belediye Başkanı Ömer Derin ise beldelerinde 10-15 kişinin hastalık nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurduğunu, beldede kene karşı ciddi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat: Tokat'ta Kene Isırması Sonucu Hayatını Kaybeden Çiftçi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement