Tolgahan Lübnan'da Hollywood Starı Gibi - Son Dakika
Magazin

Tolgahan Lübnan'da Hollywood Starı Gibi

Tolgahan Lübnan\'da Hollywood Starı Gibi

'Lale Devri' dizisinin yakışıklı oyuncusu Tolgahan Sayışman'ın Arap ülkelerindeki ünü artıyor.

01.11.2012 06:03  Güncelleme: 09:07

'Lale Devri' dizisinin yakışıklı oyuncusu Tolgahan Sayışman'ın Arap ülkelerindeki ünü artıyor.

Lübnan'ın 'Mondanite' adlı magazin dergisi Sayışman ile İstanbul'da röportaj yaptı. Röportaj sırasında yakışıklı oyuncuya övgüler yağdırıldı ve Lübnan'da Sayışman gibi Türk oyunculara Hollywood yıldızı gibi bakıldığı dile getirildi.

ARAPLAR TÜRK DİZİLERİNİ ÇOK SEVDİ

Ortadoğu'da milyonlarca izleyici tarafından takip edilen Türk dizileri, Amerikan haber dergisi Newsweek'e bile konu olmuştu.

Dergi yazarı Owen Matthews makalesinde Arap dünyasında fenomen haline gelen Türk dizilerinin başarısında kültürler arasındaki yakınlığın büyük payı olduğunu vurgulamış ve Türk dizilerinin Ortadoğu'da yarattığı rüzgarı, 1980'lerin izlenme rekorları kıran dizisi 'Dallas'ın dünya çapındaki etkisine benzetmişti.

Yazıda hayran kitlesi arasında çoğunlukla ev kadınları bulunan Türk dizilerinin, televizyonun toplumları şekillendirmedeki rolüne çarpıcı bir örnek olduğu ifade edildi.

Makaleye göre; Ortadoğulu kadınlar, açık bir Müslüman toplumu olan Türkiye'deki kadınların modernliği nasıl taşıdığını izlemekten hoşlanıyor. Kadının sadece anne değil kariyer sahibi bir birey olarak da işlendiği; zina, kürtaj, alkol gibi ülkelerinde tabu olan konuların da geçtiği dizilerin ekrana getirilebilmesi, Arap toplumları için ılımlı bir sosyal devrim kabul ediliyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Tolgahan Lübnan'da Hollywood Starı Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement