Tosya'da Umreye Gideceklere Konferans Verildi - Son Dakika
Yerel

Tosya'da Umreye Gideceklere Konferans Verildi

Tosya'dan umreye gideceklere konferans verildi.

07.02.2012 13:40

Tosya'dan umreye gideceklere konferans verildi.

Tosya Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Tosya Müftüsü Vekili Muhsin Özdemir ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan konferansta, slayt gösterileri eşliğinde, kutsal topraklara yolculuk konuları hakkında bilgiler verildi.

Özdemir, konferansta yaptığı konuşmada, günahlardan arınma isteğinin yanında umre seyahatini önemli kılan bir başka hususun da kutsal mekanlara duyulan hasret olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimizin doğduğu, ilk vahyin nazil olduğu her bir köşesi hatıralarla dolu Medine'yi ziyaret etmenin, namazlarda yöneldiğimiz Kabe'ye dokunabilmenin hayalini yaşıyoruz. Medine'yi ziyaret etmenin, sevgili Peygamberimizin kabrine gidip selam vermenin, Hz. Ebubekir'in, Hz. Ömer'in, Hz. Osman'ın, Hz. Ali'nin ve diğer sahabelerin saf tutup namaz kıldığı yerlerde saf tutup namaz kılmanın özlemini yaşıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız sizi hayallerine kavuşturmak için, özlemlerinizi dindirmek için, Kur'an ve sünnet ışığında bidat ve hurafelerden uzak, deneyimli kadrosu ile rehberlik etmek üzere umre organizasyonları düzenlemektedir. Bu konferansı düzenleyen ilçe müftülüğümüze ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu kutsal yolculuğa niyet edenlerin sağlık, sıhhat ve huzur içinde ibadetlerini yaparak dönmelerini niyaz ediyorum."

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya'da Umreye Gideceklere Konferans Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement