Trabzon'da Ele Geçirilen PKK'nın Mühimmat Sığınağına Kriminal İnceleme - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Ele Geçirilen PKK'nın Mühimmat Sığınağına Kriminal İnceleme

Trabzon'un Tonya ilçesi kırsalında, PKK terör örgütüne ait sığınakta ele geçirilen patlayıcı, el bombası, mermi ve uzaktan kumandalı bomba düzeneği ile tüm malzemeler, oluşturulan özel ekiplerce incelemeye alındı.

06.12.2017 12:47

Trabzon'un Tonya ilçesi kırsalında, PKK terör örgütüne ait sığınakta ele geçirilen patlayıcı, el bombası, mermi ve uzaktan kumandalı bomba düzeneği ile tüm malzemeler, oluşturulan özel ekiplerce incelemeye alındı. Diğer taraftan, güvenlik güçlerinin bölgedeki yoğun operasyonları sürüyor. Tonya'ya 20 kilometre uzaklıktaki Erikbeli Yaylası kırsalında, geçen gün akşam saatlerinde çevresi ağaç dallarıyla kaplı alanda mühimmat olduğunu gören bir kişi, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, bir kısmı yüzeyde bir kısmı ise toprağa gömülü halde mühimmat ele geçirdi. Çalışmanın ardından, PKK terör örgütünün içerisinde çok sayıda patlayıcı, el bombası, mermi ve uzaktan kumandalı bomba düzeneği bulunan sığınağı ele geçirildi. Gömülü gıdaların kokusunu alan ayının toprağı eşelemesiyle ortalığa saçıldığı değerlendirilen mühimmatın, vatandaşlar tarafından görülerek ihbar edildiği, sonrasında yapılan çalışmayla sığınağın bulunduğu belirtildi. Yapılan incelemede, teröristlerin gıda maddelerini bozulmasın diye derine gömülmediği, mühimmat sığınağının da yaklaşık 2 hafta önce oluşturulduğu saptandı.

KIŞ ÜSTLENMELERİ DARBE ALDI

Terör örgütünün kış üslenmesi kapsamında çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar yoğunlaştırıldı. Sığınakta ele geçirilen malzemeler ise oluşturulan özel ekip tarafından en küçük ayrıntısına kadar incelemeye alındı. Ekipler, özellikle ele geçirilen gıda malzemelerini nereden temin edebileceği konusunda da bilgi edinerek terörist grubunun izini sürecek. Birçok silah, mermi ve bombalı düzeneğin yer aldığı malzemelere ilişkin kriminal incelemeler de bulunulacak.

OYUN KAĞIDI DİKKAT ÇEKTİ

Özel ekipler tarafından yapılan incelemelerde PKK'lı teröristlerin sığınağında ele geçirilen mühimmat ve birçok yaşamsal malzemeler arasında iskambil kağıdının yer alması dikkat çekti. Teröristlerin bölgede saklandıkları alanda iskambil oynayarak vakit geçirdikleri düşünülüyor.

EKİPLER BÖLGEYE KAYDIRILDI

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde 'Aram' kod adlı terörist Mustafa Tolucan'ın yakalanmasının ardından başlatılan operasyonlara katılan jandarma ve polis özel harekat ekipleri de son yaşanan gelişmeler üzerine Tonya ve çevre ilçelerdeki kırsal alanlara kaydırıldı. Güvenlik kuvvetleri, bölgede hareketlilik yaşanabileceğini de değerlendirerek önlemlerini iki katına çıkarttı. Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerinin yanı sıra insansız hava araçlarının da havadan destek verdiği operasyonlara takviye birlikler de katıldı. Bölgenin özellikle yüksek kesimlerinde yaklaşık 1 metreye ulaşan karda yürütülen arama-tarama faaliyetlerine bölgeye sevk edilen zırhlı araçlar ise güzergah boyunca önlem aldı. Çok sayıda güvenlik mensubunun yaylaların birçok giriş-çıkış noktasına konuşlandırılırken, son günlerde ele geçirilen yaşam malzemeleriyle zor duruma düştüğü düşünülen grubun bölgede sıkıştığı da belirtildi.

SIĞINAK 2 GÜN ÖNCE ORTAYA ÇIKARILDI

Tonya'ya 20 kilometre uzaklıktaki Erikbeli Yaylası'ndaki kırsal alanda Pazartesi günü çevresi ağaç dallarıyla kamufle edilen sığınak fark edildi. PKK terör örgütü mensuplarına ait olduğu tespit edilen sığınaktaki aramalarda 3 kilogram plastik patlayıcı, 4 uzaktan kumanda ve elektrikli fünye, çok sayıda tüfek ile tüfek mermisi, 4 el bombası, güneş paneli, 3 telsiz ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

Trabzon\'da Ele Geçirilen PKK\'nın Mühimmat Sığınağına Kriminal İnceleme
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Ele Geçirilen PKK'nın Mühimmat Sığınağına Kriminal İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement