Trabzonlular Almanya?da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Trabzonlular Almanya?da Buluştu

Trabzonlular Almanya?da Buluştu

Trabzonlular Almanya'da buluştu Almanya'nın Düsseldorf kenti yakınlarında bulunan Schwelm şehrinde dün akşam gerçekleştirilen bir etkinlikte buluşan Trabzonlular, kemençe eşliğinde gece boyunca hasret giderdi, horon tepti.

15.03.2015 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonlular Almanya'da buluştu

Almanya'nın Düsseldorf kenti yakınlarında bulunan Schwelm şehrinde dün akşam gerçekleştirilen bir etkinlikte buluşan Trabzonlular, kemençe eşliğinde gece boyunca hasret giderdi, horon tepti.

Neuss şehrinde bulunan Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Kültür, Sosyal ve Dayanışma Derneği'nin Schwelm şehrinde düzenlediği '4. Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi?, farklı kentlerden bine yakın Karadenizlinin katılımıyla gerçekleşti. Gecede davetli olarak katılan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Yeşiller Milletvekili ve Eyalet Uyum Komisyonu Başkanı Arif Ünal, Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetler Ateşesi Ramazan Ilıkkan, Köprübaşılı olan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ve Harran Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, salonu dolduran davetlilere birer selamlama konuşması yaptı.

Geceye katılanlar kemençe eşliğinde bol bol horon oynarken, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Yeşiller Milletvekili ve Eyalet Uyum Komisyonu Başkanı Arif Ünal, dernek başkanı Ahmet Anaç ve yönetici Ercüment Aydın ile kol kola bir süre horon oynadı.

'DERNEĞE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKIN'

Trabzon Köprübaşılıların salonu tıka basa doldurduğu gecede hemşerilerine hitaben bir konuşma yapan Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Kültür, Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Anaç hemşerilerini birlik ve beraberliğe davet ederek : 'Amacımız Almanya'da yaşayan Köprübaşılıların bir çatı altında toplanmasını ve dayanışma içinde olmasını sağlamaktır. Bu dernek hepimizin ve sizlerin desteği olmadan ayakta kalması çok zor, daha fazla katılımcı olmanızı bekliyoruz' dedi.

SALON TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

Gecenin gerçekleştiği salonda tüm masalara Türk bayrağı dağıtılırken, sahneye de dev Türk ve Alman bayrağı asıldı. Etkinlikte sahne alan bir birinden güzel karedeniz türkülerini okuyan Zeynep Başkan'in Türkiyem adlı eseri seslendirdiği sırada, salonda bulunan tüm davetliler bayraklarla kendisine eşlik etti. Dortmund Trabzonlular Derneği Folklor Ekibi'nin karedeniz halk oyunlarını sergiledi gecede, Zeynep Başkan'ın yanı sıra Nihat Kumaş, Mikdat Akbulut, Anıl yılmaz da sahne alan sanatçılar oldu.

Geceye destek veren protokol üyelerine ve sponsorlara birer teşekkür plaketinin taktim edildiği gecede dernek başkanı Ahmet Anaç, yılın ailesi seçilen Mehmet Uzun ile Hayriye Uzun çiftiyle birlikte gece için hazırlanan pastayı kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonlular Almanya?da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement