Trade in Byzantium - Son Dakika
Güncel

Trade in Byzantium

Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu bildiri kitapları yayımlandı

12.07.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) tarafından üç yılda bir düzenlenen Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu'nda sunulan bildirilerin yer aldığı yayınlar, Bizans dönemi meraklılarıyla buluşuyor. 2013 yılında gerçekleştirilen 3. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu'nun "Trade in Byzantium/Bizans'ta Ticaret" adlı kitabının yanı sıra ilk sempozyumun kitabı olan "Onikinci-Onüçüncü Yüzyıllarda Bizans Dünyasında Değişim" ve ikinci sempozyumun "The Byzantine Court: Source of Power and Culture [Bizans Sarayı: İktidar ve Kültür Kaynağı]" adlı kitabı ANAMED tarafından okurun ilgisine sunuluyor.

Üçüncü Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu'nda ele alınan Bizans dönemindeki ticaret konusunun işlendiği "Trade in Byzantium" adlı kitap raflarda ilk kez yerini aldı. Paul Magdalino ve Nevra Necipoğlu editörlüğünde derlenen kitap, sempozyumda sunulan 28 bildiriden oluşuyor. Yoğun ilgi gören ve tükenen ilk ve ikinci sempozyumlara ait kitaplar da bu yıl yeniden basıldı. İlk kez 2007 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu'nda ele alınan "Onikinci-Onüçüncü Yüzyıllarda Bizans Dünyasında Değişim" ve 2010 yılında düzenlenen 2. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu'nun konusu olan "The Byzantine Court: Source of Power and Culture"adlı kitap da bu yıl tarih meraklılarıyla tekrar buluştu.

"Trade in Byzantium", Geç Antik Dönem'den 15. yüzyıla kadar Bizans'ta ticaret konusunu ele alıyor. 2013 yılında düzenlenen sempozyumda ekonominin en önemli damarı olan ticaret konusu; tuz gibi temel tüketim mallarından, ilaçlara, baharattan köleliğe kadar uzanan geniş bir yelpazede mallar, ticaret hukuku, ticaret yolları, pazar yerleri, para ve vergi sistemi gibi her boyutuyla ele alınmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Trade in Byzantium - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement