Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a Kosova'dan Hizmet Ödülü Verildi - Son Dakika
Güncel

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a Kosova'dan Hizmet Ödülü Verildi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran\'a Kosova\'dan Hizmet Ödülü Verildi

Kosova'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Süleyman Brina Ödülü' Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a verildi.

29.12.2011 10:28

Kosova'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Süleyman Brina Ödülü' Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a verildi.

'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği'nde düzenlenen törene çok sayıda davetli katıldı.

16'ncısı düzenlenen törende 'Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü' Balkanlar'dan tedavi için gelen hastaları ve eğitim görmeye giden öğrencilere Trakya Üniversitesi olarak kapılarını açan ve her türlü desteği sağladığından dolayı Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a verildi.

Trakya Üniversitesi'nin tanıtım filmiyle başlayan ödül töreni, Kosova'da Türkçe eğitime hayatını adamış Süleyman Brina'nın biyografisinin okunmasıyla devam etti. Törende konuşan 'Doğru Yol' Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Tahir Luma, Kosovalı öğrencilere kapılarını sonsuz açan Rektör Duran'a teşekkür ederek bu ödülü kendilerine vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Enver Duran'a ödülünü 'Süleyman Brina' Uluslararası Balkanlar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri Seçici Kurul Başkanı Zeynel Beksaç verdi. Ödülünü alan Duran, 'Ödülü aldık ama omuzlarımıza yük çöktü' şeklinde konuşmalarına başladı. Duran, Balkan bölgesi insanına sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek, bu bölge insanının sevgiye, eğitime ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Bu vesile ile Balkanlar öğrenci projesini başlattıklarını söyleyen Duran, Balkan Enstitüsü ve Kurulu gibi kuruluşlar kurduklarını ve Balkanlardaki öğrencilerin, T.C. vatandaşlarının ödediği katkı payı değerinde okul harcı ödeyerek, Trakya üniversitesinde eğitim gördüklerini belirtti. Balkanlardan gelen öğrencilere yüksek katkı payının yapılan bir hatadan dolayı olduğunu söyleyen Duran, bu sorunu hallettiklerini dile getirerek Balkanlara destek olma yolunda ilerlediklerini belirtti ve aldığı anlamlı ödülden dolayı çok memnun olduğunu ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a Kosova'dan Hizmet Ödülü Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement