TRT 1 İzleyicisini Her Yaşa Hitap Eden Dizilerle Artırdı - Son Dakika
Güncel

TRT 1 İzleyicisini Her Yaşa Hitap Eden Dizilerle Artırdı

Eda Ünlü Özen - En çok izlenen kanallar arasında istikrarlı şekilde ilk sıralarda yer alan TRT 1, özellikle her yaşa hitap dizileriyle izleyicilerin beğenisini kazanıyor.

19.10.2012 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eda Ünlü Özen - En çok izlenen kanallar arasında istikrarlı şekilde ilk sıralarda yer alan TRT 1, özellikle her yaşa hitap dizileriyle izleyicilerin beğenisini kazanıyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, gelinen noktayı "Toplumun hemen her kesimi TRT dizilerini izliyor, konuşuyor. Göreve geldiğimizde yapımcılar TRT'yi pek beğenmez, oyuncular TRT dizilerinde oynamak istemezdi. Bugünkü seviyeye gelmek için ne yapımcılara yalvardık ne oyuncuların kaprisini çektik" sözleriyle değerlendirdi.

TRT'den alınan bilgiye göre, TRT 1 kanalı son iki yılda "prime time" zaman diliminde ulusal yayında en çok izlenen ilk dört kanal arasında yer aldı. TRT 1, haziran ayında ise kanal izlenme sıralamasında en çok izlenen üçüncü kanal oldu.

Son yıllardaki dönüşümle kanal kimliği değişen TRT 1, dizi ağırlıklı yayın politikasıyla özel kanallarla rekabet yarışında yer buldu. Yayınlarıyla aileyi ve gençleri kucaklamayı hedefleyen kanal, 45 yaş üstü TRT 1 izleyicisinden farklı olarak daha geniş bir kitleye ulaşmaya çalıştı. Bu hedef doğrultusundaki yayınlarla TRT 1, her yaş grubundan izleyiciye özellikle de gençlere ulaştı.

Bu başarıda önemli rol oynayan TRT 1 dizileri, orijinallikleriyle dikkat çekerken, bir çok dizi de özellikle sosyal paylaşım sitelerinde "fenomen" haline dönüştü. Özellikle gençler arasındaki sohbetlerin vazgeçilmez bir unsuru haline gelen "Leyla ile Mecnun" dizisi ve karakterleri, sosyal medyada da önemli gündem oluşturdu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da her hafta TT listesinin üst sıralarında yer alan dizi, diğer TRT 1 dizilerinin fark edilmesine de katkı sağladı.

-"Teklifleri kaldırmak için neredeyse vinç kullanacağız"-

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT 1'in özellikle dizileriyle dikkat çektiğine işaret ederek, gelinen noktayı şu sözlerle anlattı:

"Ortalama bir televizyon izleyicisi olup da TRT dizilerini izlemeyen birisi var mıdır derseniz, ben yoktur derim. Gerekçem ise gayet basit, TRT dizilerinin izlenme oranları ve halkımızın söylemi...

Gençler, orta yaşlılar, çocuklar, zenginler, fakirler yani toplumun hemen her kesimi TRT dizilerini izliyor, TRT dizilerini konuşuyor. Göreve geldiğimizde yapımcılar TRT'yi pek beğenmez, oyuncular TRT dizilerinde oynamak istemezdi. Bugünkü seviyeye gelmek için ne yapımcılara yalvardık ne oyuncuların kaprisini çektik."

Çok çalışarak eksiklerin tamamlandığını, TRT'nin marka değerinin artırıldığını ve "talep eden değil talep edilen" seviyeye gelindiğini vurgulayan Şahin, "Talep edilen seviye bazen öyle bir hal alıyor ki masamızın üzerindeki dizi tekliflerini kaldırmak için neredeyse küçük bir vinç kullanacağız" dedi.

-"Yayını devam eden 7 dizi var"-

TRT 1'in son 22 yılın en iyi reytinglerini aldığının, geçen aylarda en çok izlenen üçüncü kanal olduğunun altını çizen Şahin, en çok izlenen kanallardan birinin TRT 1 olduğunu söyledi.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal sorumluluklarından taviz vermeyen, izleyici çekmek için etik dışı yayınlar yapmayan bir kamu televizyonunun ulaştığı izlenirlik seviyesini, tüm televizyon sektörü başarı olarak kabul ediyor.

TRT'nin yayını devam eden yedi dizisi var. Seksenler, Leyla ile Mecnun, Zengin Kız Fakir Oğlan, Sakarya Fırat, Avrupa Avrupa, Şubat, Böyle Bitmesin ve Osmanlı Kıyam.

Seksenler sadece TRT'nin değil Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden biri. Geçtiğimiz bölümlerindeki 10,15'lik reytingi bizler için hiç şaşırtıcı olmadı.

Yine Sakarya Fırat ve Zengin Kız Fakir Oğlan dizilerimizin izlenirlik ölçütleri oldukça iyi.

Osmanlı Kıyam ile dev bir prodüksiyona imza atarken Şubat ile de geleneksel senaryo alışkanlıklarımızın dışına çıkıyoruz. TRT dizilerinin heyecanı bitmiyor, gelecek sürprizlerle geliyor."

Muhabir: Eda Ünlü Özen

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRT 1 İzleyicisini Her Yaşa Hitap Eden Dizilerle Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement