TRT Spikerleri Tecrübelerini Öğrencilere Anlattı - Son Dakika
Yerel

TRT Spikerleri Tecrübelerini Öğrencilere Anlattı

TRT Spikerleri Tecrübelerini Öğrencilere Anlattı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim fakültesinde düzenlenen ‘İletişim Siz Olun’ konulu konferans TRT spikerlerinin katılımıyla gerçekleşti.

17.03.2015 10:00

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim fakültesinde düzenlenen 'İletişim Siz Olun' konulu konferans TRT spikerlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Kulübü tarafından düzenlenen 'İletişim Siz Olun' konulu konferansa katılan TRT'nin Spor spikeri Erdoğan Arıkan ve TRT haber spikeri Fulya Arıkan KOÜ'lü öğrencilere tecrübelerini aktardı.

KOÜ İletişim Fakültesi D-7 amfisinde düzenlenen programa TRT spor spikeri Erdoğan Arıkan, TRT Haber spikeri Fulya Arıkan, üniversite hocaları ve öğrenciler katıldı.

TRT'deki spiker olma sürecini aktaran Erdoğan Arıkan, "Ben 20 yıldır bu işin içindeyim. Öncelikle bu işi okuyanların yapmasından yanayım. Başta iletişim fakültesi mezunlarının bu kadar boş kalması, eğitimden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü 20 yıl önce yazılan kitaplar aktarılıyor, öğretiliyor.İletişim alanında her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu işin artık iletişim alanının, yeni yazılan kitaplardan şekillenmesi lazım. Biz ne kadar eleştirsek de biraz da sizin, bu işte kafa yormaya ihtiyacınız var. Ben Diyarbakır'da başladım ama benim hayatımın dönüm noktasıydı. Çünkü biraz ön yargıyla gittim ama görüşlerim değişti, her şey buradan gördüğümüz gibi değildi " diye konuştu.

İletişim fakültesi mezunlarının çektiği sıkıntıları dile getiren Haber Spikeri Fulya Arıkan, başta öğrencilerin yöneticiler üzerinde baskı aracı olması gerektiğini söyledi. İletişim fakültelerinin çok mezun verdiğinin belirten Arıkan, iletişim fakültelerinin çok çalışarak kendilerini geliştirmelerini ifade etti. Konferans, öğrencilerin soru sormasıyla devam etti. Konferans sonunda öğrencilerin Spikerlerle fotoğraf çekmesiyle sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TRT Spikerleri Tecrübelerini Öğrencilere Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement