TTK Başkanı Çetin, "Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye Programı"nda konuştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TTK Başkanı Çetin, "Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye Programı"nda konuştu Açıklaması

TTK Başkanı Çetin, "Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı\'nda Türkiye Programı"nda konuştu Açıklaması

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Birol Çetin, "Biz, tarihsel olarak başkalarının rahat ve huzurlu yaşaması için kendimizi feda etmiş bir milletiz. Bu misyonumuz halen devam ediyor.

17.01.2023 15:26  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Birol Çetin, "Biz, tarihsel olarak başkalarının rahat ve huzurlu yaşaması için kendimizi feda etmiş bir milletiz. Bu misyonumuz halen devam ediyor." dedi.

Çetin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye Programı" açılışında yaptığı konuşmasında, kurum olarak 92 yıldır Türk tarihini doğru bir şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda 2 bin 100'den fazla kitap, yayımlanan makalelerle 10 binin üzerinde bilimsel çalışma yaptıklarını söyleyen Çetin, Türkiye Kitabı'nın büyük bir boşluğu dolduracağını bildirdi.

Kitabın hazırlanmasına katkı verenlere teşekkür eden Çetin, "Biz de kurum olarak Türk tarihiyle ilgili kısımda katkı verdik. Ülkemizi tanıtırken karşı taraftan da bizim ismimizi, özellikle Türk ismini sürekli silmeye çalışan çevreler var. Mümkün olduğu kadar bu ismin duyulması istenmiyor. Olaya bu çerçeveden bakmak lazım. Yıllardır ülkemiz hakkındaki asılsız iddialara cevap vermekle uğraşıyoruz. İşin tabii siyasi boyutları da var. 'Türk nedir?' Aslında ona bakmak lazım. Biz, tarihsel olarak başkalarının rahat ve huzurlu yaşaması için kendimizi feda etmiş bir milletiz. Bu misyonumuz halen devam ediyor. Başkalarının rahatı için, onların adaletle, huzurla yaşaması için kendi rahatımızı bozmuşuz." ifadelerini kullandı.

Buna tarihsel olarak yüzlerce örnek verilebileceğini söyleyen Çetin, Cumhuriyetin kuruluşunda da bu felsefenin bulunduğunu kaydetti.

Çetin, şöyle konuştu:

"Kurucumuz Atatürk, 'Mazlum milletler, zalimleri bir gün mahv ve yok edecektir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir toplumsal hale mazhar olacaktır.' diyor.

Türkiye Yüzyılı belgesinde bahsedildi ama iktisatçı olarak dikkatimi çeken sürdürülebilirlik, kalkınma, verimlilik, iletişim, üretim, dijitalleşme konuları var. Fakat esas itibarıyla şu da var; huzur yüzyılı, değerler, haklının yüzyılı. Bunlar çok önemli; gerçek ve şefkat. İşte Türk dediğimiz zaman aslında bunlar akla gelmeli. Merhametin ve şefkatin menbaı hem Türkiye hem Türk milleti. Dolayısıyla bunu tarihsel olarak kanıtlamış bir milletiz. Problemler çıktığı zaman sürekli Türkiye aranıyor. Son olayda da görüldüğü üzere herkes her ne kadar bize haksız ithamlarda bulunsalar bile bu konuda herkes Türkiye'ye koştu. Dolayısıyla böyle bir idealimiz var. Bu ideali 2 bin yıldır devam ettiriyoruz. Dünyanın barışa, huzura kavuşması, zulmün ortadan kalkması için... Esas misyonumuz bu ve bunu da anlatmamız lazım."

Gerçeklerden ziyade algılar ön planda olduğunda için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının son yıllarda bu konuda güzel çalışmalar yaptığını ifade eden Çetin, bu olumsuz algıları da ortadan kaldırmak için ayrı bir mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.

Çetin, 2023'ün Aşık Veysel Yılı ilan edilmesi dolayısıyla konuşmasını Aşık Veysel'in bir sözüyle tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TTK Başkanı Çetin, 'Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye Programı'nda konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement