Tuğla Fabrikasını Keçi Ağılı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tuğla Fabrikasını Keçi Ağılı Yaptı

Samsun'da yaşayan Dursun Şimşek (55), 18 yıl önce satın aldığı tuğla fabrikasını işletemeyince, fabrikada keçi yetiştiriciliğine başladı.

06.04.2015 11:44

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da yaşayan Dursun Şimşek (55),  18 yıl önce satın aldığı tuğla fabrikasını işletemeyince, fabrikada keçi yetiştiriciliğine başladı.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs ilçesi Dereköy Mahallesi'nde 18 yıl önce açtığı tuğla fabrikasını zamanla işletemediğini anlattı.

Yaklaşık 42 dönümlük alan içinde kurulu tuğla fabrikasını zamanla tam kapasite işletemediğini anlatan Şimşek, "Geçmişte inşaat işleri ile uğraşıyordum. İşleri büyütmek adına tuğla fabrikasını satın aldım. Ancak, istediğim gibi üretim yapamadım ve rekabet edemedim" diye konuştu.

Şimşek, daha fazla zarar etmek için veteriner oğlunun tavsiyesiyle burayı ağıl haline getirerek keçi yetiştirmeye başladığını dile getirdi.

"4 yılda sürü sahibi oldu"

Tuğla fabrikasında 4 yıl önce başladığı keçi yetiştiriciliğinde ciddi mesafe katettiğini vurgulayan Şimşek, tek sıkıntısının keçi sütü satmak için pazar bulamamak olduğunu kaydetti.

Şimşek, tuğla fabrikasının etrafını kafesli tellerle çevirip 20 keçi ile yetiştiriciliğe başladığı belirterek, şöyle konuştu:

"Saanen cinsi keçi yetiştiriciliği yapıyorum. 20 keçi alarak yetiştiriciliğe başladım. Şimdi 120'nin üzerinde keçim var. İstersem bu sayıyı çok rahatlıkla artırabiliyorum. Ancak tek sorunum, keçilerden elde ettiğim sütleri satmak için pazar sorunu yaşamak. Bu nedenle satamadığım keçi sütlerinden dondurma ve peynir yaptırıyorum. Böylece sütleri değerlendirerek pazarlama imkanı bulabiliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tuğla Fabrikasını Keçi Ağılı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement