Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş Açıklaması

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş Açıklaması

"Hukuk camiasında kaos yaratması beklenen yeni Tüketici Kanunu'ndaki bankacılık ve inşaat sektörleri bakımından getirilen değişiklikler, yürürlüğe 5 gün kala, Marmara Üniversitesinde masaya yatırılacak"

19.05.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, "Hukuk camiasında kaos yaratması beklenen yeni Tüketici Kanunu'ndaki bankacılık ve inşaat sektörleri bakımından getirilen değişiklikler, yürürlüğe 5 gün kala, Marmara Üniversitesinde masaya yatırılacak" dedi.

Tokbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta yeni bir tüketici kanununun yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, taşımacılık, emlakçılık, hukuk, sağlık ve sigortacılık sektörlerinin de tüketici hukukuna dahil edilmesi ile tüketici yargılamasının içeriğinin 5 katına çıkarıldığını söyledi.

Tüketici sorunları hakem heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri'nin dosya yükü altında boğularak, hızlı çözüme ulaşması gereken tüketici uyuşmazlıklarının 2-3 yıl sonra ancak çözülebileceğini savunan Tokbaş, şunları kaydetti:

"Özellikle eğitilmeyen tüketici hakem heyetleri üyeleri, neyi nasıl karara bağlayacağını bilemeyeceği için çok sayıda tüketiciyi mağdur edeceklerdir. Kanunun hazır olması gereken yönetmelikleri halen yayımlanmadığı için uygulanacak kanun hükümlerinin detayları konusunda da karışıklık hakim olacaktır. Bankacılık sektöründe milyonlarca tüketicinin sesine aykırı olarak düzenlenen ve kredi kartı aidatlarını kanunlaştıran hükümler ile ön ödemeli konut satışlarında noter mecburiyeti öngörülerek konutların pahalılaşmasına sebebiyet verecek uygulamalar kamuoyunun vicdanını yaralayacaktır."

Sektör ile tüketicileri yeni kanun uygulamalarına hazırlayabilmek amacıyla Tüketici Hukuku Enstitüsü ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesince 23 Mayıs'ta "Yürürlüğe 5 Kala Bankacılık ve İnşaat Sektörlerinde Tüketici Hukuku ve Uygulamaları" sempozyumu düzenleyeceklerini söyleyen Tokbaş, piyasalarda çıkabilecek kaosu masaya yatıracaklarını ve nasıl uygulanması gerektiğini tartışacaklarını belirterek, "Hukuk camiasında kaos yaratması beklenen yeni Tüketici Kanunu'ndaki bankacılık ve inşaat sektörleri bakımından getirilen değişiklikler, yürürlüğe 5 gün kala, Marmara Üniversitesinde masaya yatırılacak" diye konuştu.

Tokbaş, kendisinin yanı sıra Prof. Dr. Mehmet Emin Artuk, Prof. Dr. İlhan Ulusan, Prof. Dr. Serap Helvacı, Prof. Dr. Turgut Öz, Prof. Dr. Atilla Altop, Prof. Dr. Faruk Acar, Doç. Dr. Burak Özen, hakim İlhan Kara ve Mehmet Akif Tutumlu'nun konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda, bankacılık ve inşaat sektörlerinde getirilen değişiklikler ve yeniliklerin bütün yönleri ile ele alınacağını, çıkabilecek sorunlara çözümler üretilmeye çalışılacağını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement