Tüm Emek Der 11. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Tüm Emek Der 11. Olağan Genel Kurulu

Tüm Emek Der 11. Olağan Genel Kurulu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: "Biz Çalışma Bakanlığı olarak ekonomik gelişmelerin yanında, demokratik hukuk devletinin gereği olan sosyal politikaların da birlikte geli...

30.11.2013 12:33

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Bakanlık olarak ekonominin yanında sosyal politikaların gelişmesini de çok önemsediklerini belirtti.

Tes-İş Sendikası Toplantı Salonunda düzenlenen "Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der) 11. Olağan Genel Kurulu" saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Kurulda konuşan Bakan Yardımcısı Etyemez, Türkiye'nin ekonomisinin önemli bir gelişme içinde olduğuna işaret ederek, bu gelişme çerçevesinde emeklilere yönelik çalışmaları ve sistemde yaptıkları iyileştirmeleri anlattı.

Emeklilerin hizmetleriyle bu ülkenin kalkınmasını sağladıklarını, onlara ikinci baharlarında güzel bir hayat sunmanın görevleri olduğunu vurgulayan Etyemez, "Biz Çalışma Bakanlığı olarak ekonomik gelişmelerin yanında, demokratik hukuk devletinin gereği olan sosyal politikaların da birlikte gelişmesini çok önemsiyoruz çünkü ekonominin gelişmesi, aynı zamanda bu ülkede yaşayan insanların, çeşitli kesimlerin refah seviyesinin yükselmesinin, yaşam standardının gelişmesinin, sosyal politikaların da birlikte geliştirilmesiyle sağlanacağını düşünüyor ve buna göre politikalarımızı belirliyoruz" diye konuştu.

Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan da 10 milyonu aşan ve her yıl çoğalan emekli nüfusunun potansiyel bir güce sahip olduğunu vurguladı.

Emekli maaşlarında TÜFE'ye bağlı artışların her dönem reel kayba uğradığını belirten Çalışkan, "Açıklanan TÜFE bizim pazardaki TÜFE'yi hiç tutmuyor. Enflasyon şampiyonuna bakıyorum hep bizim emeklinin yediği kuru soğan, domates" dedi.

Milli gelirden emekliye refah payı verilmesini büyük bir ümitle beklediklerini bildiren Çalışkan, bankaların emeklilere promosyon vermesiyle ilgili ise konunun yılan hikayesine döndüğünü vaat edilen paraları alamadıklarını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüm Emek Der 11. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement