Tüm Yönleriyle Revizyon cerrahisi - Son Dakika
Advertorial

Tüm Yönleriyle Revizyon cerrahisi

Tüm Yönleriyle Revizyon cerrahisi

Obezite cerrahisi sonrası yüksek oranda başarılı sonuçlar elde edilmesine rağmen, bazı durumlarda sonucun istendiği gibi olmaması üzerine revizyon cerrahisine başvurulduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar, revizyon cerrahisi hakkında bilgi verdi.

31.01.2018 13:56
İlandır

Revizyon Cerrahisine Neden İhtiyaç Duyulur?

Obezite; yani aşırı kilo, çağımızın en önemli sorunlarının başında geliyor. Sadece estetik bir sorun olmayan obezite, aynı zamanda sağlığı da tehdit etmekte. Obezite cerrahisi, midenin küçültülerek, kişinin daha az yemek yemesini sağlamak amacıyla yapılır. Ancak cerrahi tek başına yeterli değildir. Operasyon sonrası, hasta günlük yaşamında yapacağı değişiklikler ile ideal kilosuna ulaşabilir. Bunların başında ise beslenme şeklini değiştirmek gelir. İkinci sırada ise daha hareketli bir yaşama geçilmesi vardır. Diyet ve spor ile birlikte kilo verme aşaması tamamlanır.

Obezite cerrahisinin başarısız olmasının altında yatan ilk neden kişinin eski alışkanlıklarını devam ettirmesidir. Çok az bir yüzdede ise ameliyat sırasında oluşan komplikasyonlar nedeniyle kilo verme gerçekleşmez. Bu gibi durumlarda ise revizyon cerrahisine başvurulur. Revizyon cerrahisinde kullanılacak yöntemi seçmek için ayrıntılı inceleme yapılır. Gerekli görüldüğü takdirde operasyonu yapacak cerrah ile birlikte endokrinolog, gastroenterolog ve radyolog, psikologla diyetisyenden oluşan bir ekip kurulur.

Revizyon Tercihi Nasıl Yapılır?

Uygulanacak teknik bir önce yapılan cerrahi uygulamaya göre belirlenir. Bu konuda ilk ameliyatı yapan cerrah gerekli incelemeleri bitirdikten sonra, yeni biçim hakkında karar verir. İlk işlemde gastrik bant veya tüp mide ameliyatı yapılmışsa, gastrik bypas ya da tüp mide seçilebilir. Gastrik bant ile ilgili bir sorun oluşmuşsa, tüp mide operasyonu yapılabilir. Tüp mide yapılmış ve hastanın kilo sorunu devam etmekte ise, yine tüp mide ya da duodenal switch arasında seçim yapılır. Revizyon cerrahisinde de robotik cerrahiden yararlanılabilir. Bu da hastanın daha çabuk iyileşmesi anlamına gelir.

Bütün bu revizyonların sonuç vermesi ameliyat kaynaklı bir komplikasyon oluşmazsa, hastanın direncine bağlıdır. Ayrıca revizyon cerrahisi uygulayacak hekimin tecrübesinin de önemi büyüktür. Ancak yine de en uygun kilo verme biçimi için, tekrar bir diyetisyen yardımı almak en uygun çözüm olacaktır.

Son Dakika Advertorial Tüm Yönleriyle Revizyon cerrahisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement