Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Havza ilçesinde Turizm Haftası kapsamında Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi.

18.04.2016 15:08

Havza ilçesinde Turizm Haftası kapsamında Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Okul Müdürü Ahmet Demircan, okulun bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, turizmin ülke ekonomisi için önemli bir sektör olduğunu belirtti.

Demircan, "Turizm otelcilik sektörü hiçbir zaman modası geçmeyecek, önü kapanmayacak ve mezuniyet sonrası öğrencilere sınırsız seçenek tanıyacak bir sektör. İşte bizler bu sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiriyoruz." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza'nın termal turizme hizmet eden bir ilçe olduğunu belirterek, "On yıl öncesine kadar termal turistik bir ilçeye yakışmayan görüntülere sahip ilçemiz yapılan çalışmalar ile turistik bir ilçe halini aldı. İlçemize inşallah 5 yıldızlı otelin temeli bu yaz atılacak. Ayrıca okulumuzu ve ilçemiz için önemli olan uygulama oteli içinde bakanlıklar nezdinde gerekli girişimleri yapmaktayız. Umarım kısa sürede bu tesisi ilçemize kazandırırız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirler okundu etkinlik halk oyunları, aşuk ve maşuk gösterisi ile devam etti.

Programın son bölümünde ise Turizm Haftası nedeniyle yapılan yemek yarışması, okullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve beraberindekiler okulda düzenlenen kurslarda hazırlanan el sanatları sergisini açtı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement