Türk Buz Hokeyi'nde Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Türk Buz Hokeyi'nde Bir İlk

Türk Buz Hokeyi'nde bu hafta oynanacak Koç Üniversitesi – Zeytinburnu BBGSK maçı bir ilke sahne olacak.

06.02.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 1800 metre karelik bir alana yaptırılan 700 seyirci kapasiteli, olimpik ölçülere sahip buz pistinde oynanacak maçla Türkiye'de ilk kez bir buz hokeyi maçı açık alanda oynanmış olacak.
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, yaptığı açıklamada, 30 yıllık Türk Buz Hokeyi tarihinde bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, dünyada örneklerine rastlanan açık hava buz pistlerinden bir tanesinin İstanbul'da yapıldığını söyledi.

Buz hokeyinin yayılması adına çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Akay, şunları söyledi:
''Federasyon olarak buz hokeyinin yayılması adına buz pistlerinin hem açık hem de kapalı alanlarda yapılması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Zeytinburnu Belediyesi bu işe gönül vermiş bir belediye… Çok önemli olan bu projeye yatırım yaparak ülkemize kazandırdılar.

Biz de maçı buraya alarak TBHF Yönetim Kurulu olarak kendilerine destek verdik.''

Prof. Dr. Akay, Zeytinburnu Belediyesi'nin yakın zamanda 2 bin kişilik buz pisti projesini de hayata geçireceklerini belirterek federasyon olarak bütün desteklerini sunacaklarını sözlerine ekledi.

Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Halit Albayrak da yaptığı açıklamada, Zeytinburnu Belediyesi tarafından kazandırılan pistte ilk maçı kendi takımlarının yapacağı olmasından dolayı heyecanlı ve gururlu olduklarını söyledi.
Zeytinburnu Meydanı Buz Pisti yarın (7 Şubat Pazar) oynanacak Koç Üniversitesi SK- Zeytinburnu BSK maçı saat 16.00'dan itibaren Sports Tv ekranlarından canlı yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Buz Hokeyi'nde Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement