Türk Chopper'lardan Foça Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Türk Chopper'lardan Foça Çıkarması

Türk Chopper\'lardan Foça Çıkarması

Türk Chopper Motosiklet Kulübü (TCMK) üyesi motosikletliler aileleri ile birlikte İzmir'in Foça İlçesi'ne geldi.

15.01.2013 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Chopper Motosiklet Kulübü (TCMK) üyesi motosikletliler aileleri ile birlikte İzmir'in Foça İlçesi'ne geldi. Kulübe özel deri kıyafetleri, motosiklet sporuna özgü kasklar, kendilerine eskortluk yapan kulüp armalı minibüsleriyle geçtikleri her yerde ilgi odağı olan motosikletliler sabahtan akşama bir günü, Foça ve yöresini tanımaya ayırdı.

Aralarında TCMK Genel Başkanı Ali Rıza Uygur, TCMK İzmir İl Başkanı Gazi Yıldırım'ın da bulunduğu, işadamı, gazeteci, öğretim üyesi, turizmci gibi değişik meslek gruplarına mensup kişilerden oluşan grupta, 30 motosiklet ve 60 kişi yer aldı. Grup üyeleri, Ilıpınar, Bağarası güzergahında doğal yaşamı, DSİ tarafından yapılan ve su tutmaya başlayan göleti, Pers'lerden kalma Taş Ev Sunağı'nı, kent merkezinde ise Herodot Duvarı, Beşkapılar Kalesi, Surlar ve Kybele Tapınağı kazı alanlarını gezdi. Yeldeğirmenleri ziyaretinde bol fotoğraf çeken, bahardan kalma havanın da etkisiyle Foça'nın güzelliklerine doyamadıklarını belirten katılımcılar birbirlerine yaptıkları şakalarla geziyi eğlenceye dönüştürdü.

ŞARAP ÜRETİMİNİ İZLEDİLER

Foça Genç İşadamları Derneği Başkanı Altan Öztürk'ün ziyaret anısına bir plaket verdiği motosikletliler ilçe merkezinde de renkli görüntüler oluşturdu. Kaliteli zeytinyağı ve şarabın nasıl üretildiğini de izledikleri sabah kahvaltısını Ilıpınar Köyü'ndeki Taşköy Tesisleri'nde yapan, öğle yemeğini Bülbül Yuvası Otel'de yiyen ekip, akşam da Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ tarafından Karakum Plajı Sosyal Tesisleri'nde ağırlandı. Gökhan Demirağ kulüp üyelerine Foça tarihi, doğası ve yıl boyu düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Foça hakkında merak edilenlerle soruları da yanıtladı.

HEDEF 3 BİN MOTOSİKLET

Demirag, TCMK Genel Başkanı Ali Rıza Uygur'un önümüzdeki yaz aylarında 3 bine yakın motosiklet tutkununun katılabileceği uluslararası motosiklet etkinliğini Foça'da düzenlemek istedikleri yönündeki sözleri üzerine, şöyle dedi:

"Türk Chopper'ları Foça'da görmekten mutluyuz. Uluslararası bir etkinliği bölgemizde yapmak istemenizden onur duyarız. Foça'nın tanıtımına katkı yapacak projelere destek vermeye hazırız. Foça turizminde sportif etkinlikleri ön plana çıkarmak bizim de amaçlarımızdan birisidir."

Türk Chopper'lar yemek sonrası yine grup halinde İzmir'e döndü.

CHOPPER NEDİR?

Chopper, 2'nci Dünya Savaşı sırasında Avrupa'da hafif kıvrak hızlı motorları gören Amerikalılar'ın, yurtlarına döndüklerinde kendi ağır-hantal motosikletlerini kesip kırpıp (chop edip) hafifletmesi ile başlayan bir akım olarak biliniyor. Daha sonra bu iş büyük-küçük atölyelerde geliştirilen, tamamen 'kişiselleştirilen' 'Özgün' hale getirilen ya da bu şekilde sıfırdan yapılmış motosikletlere de chopper denilmeye başlandı. Chopper'in eşi benzeri ve herhangi bir markası bulunuyor. Her Chopper, dünyada bir tane bulunuyor. - İzmir/ Foça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Chopper'lardan Foça Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement