Türk Eğitim Derneği'nden "İngilizce" Eğitim Zirvesi - Son Dakika
Politika

Türk Eğitim Derneği'nden "İngilizce" Eğitim Zirvesi

Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 25 - 29 Nisan tarihleri arasında Dünya Gençlik Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

23.04.2011 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 25 - 29 Nisan tarihleri arasında Dünya Gençlik Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. Zirveye Türkiye'deki özel okullardan gelen 150'ye yakın öğrenci katılacak. Ağırlıkla AB ile ilgili siyasal, toplumsal ve ekonomik sorunların tartışılacağı zirveyle ilgili açıklamada, "Zirvenin dili İngilizce olup, çeviri yapılmayacaktır" denildi. TED Ankara Koleji Vakfı'ndan yapılan açıklamada, beş gün sürecek Dünya Gençlik Zirvesi'nde gençlerin, uluslararası bir parlamento formatında biraraya gelerek, dünya sorunları hakkında politikalar üretecekleri ve karar tasarıları hazırlayacakları belirtildi.

Zirvenin 25 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek açılış oturumuna, konuk konuşmacı olarak hukuk adamı ve eski bakan Prof. Dr. Ali Bozer katılacak. 26-28 Nisan tarihlerinde komitelere ayrılarak gündemlerindeki konuları tartışacak ve ortak fikirlerini kağıda döküp karar tasarıları hazırlayacak olan gençler, format gereğince 29 Nisan'da TBMM'de gerçekleştirilecek Genel Kurul'da tasarıları oylamaya sunacaklar. Dünya Gençlik Zirvesi'ne şu okullar katılacak: TED Ankara Koleji Politika ve Diplomasi Kulübü, TED Kayseri Koleji, TED İstanbul Koleji, TED Bursa Koleji, TED Antalya Koleji, TED Aliağa Koleji, Kabataş Erkek Lisesi, FMV Ayazağa ışık Lisesi, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okuları, Notre DAme de Sion fransız Lisesi, VKV Koç Özel Lisesi, Robert Koleji, St. BEnoit Fransız Lisesi, İstek Özel Semiha Şakir Lisesi.

Lise'nin açıklamasında, "Zirvenin dili İngilizce olup çeviri yapılmayacaktır" notu düşüldü. Dünya Gençlik Zirvesi'nin gündeminde ele alınacak konulardan bazıları ise şöyle: - Afganistan'daki Savaş: Afganistan sekiz yıl önce çatışmaların başlamasından bu yaan hala barışa kavuşamamıştır. Avrupa hükümetleri bu kounda ortak bir yaklaşım benimsemeyi başaramamışlar, NATO ve AB bu konuyla ilgili baskı altındadır. AB istikrarsızlık ve güvnelik sorunlarının artmasını önlemek için uluslararası toplumla birlikte nasıl bir çalışma yürütmeli?

- Yunanistan'daki Banka Kurtarmalar, Portekiz'deki Bütçe Açıkları, İspanya'daki Kriz.

-AB tüm vatandaşlarına eşit eğitim alma hakkı sağlayabilmek adına hangi stratejileri benimsemeli?

-18-25 yaş arasındaki genç Avrupalıların yüzde 25'inden fazlası işsiz. Üye Devletlerin bahsi geçen potansiyel çalışan kuşağının geri döndürülemez biçimde işgücü piyasasının dışında kalmasını engellemek için ne gibi tedbirler alması gerekir?

-Tecavüz, şiddet ve kadın ticareti. üy edevletlerin her türlü kadın hakları ihlalini ortadan kaldırmak için ne gibi tedbirler alması gerekir? - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Türk Eğitim Derneği'nden 'İngilizce' Eğitim Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement