Türk İşadamı Ukrayna Parlamentosu'nda Konuştu - Son Dakika
Güncel

Türk İşadamı Ukrayna Parlamentosu'nda Konuştu

Türk İşadamı Ukrayna Parlamentosu\'nda Konuştu

Dha DIŞ HABER - Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) Eş Başkanı Rasim Bekmezci, Ukrayna Parlamentosu'nda konuşma yaptı.

02.10.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER -

Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) Eş Başkanı Rasim Bekmezci, Ukrayna Parlamentosu'nda konuşma yaptı.

Ukturk.net sitesinin haberine göre, Ukrayna ekonomisinin yeniden ayağa kalkması ve iş dünyasının önünün açılması konusunda önerilerde bulunan Bekmezci, Ukraynalı milletvekilleri tarafından uzun süre alkışlandı.

Ekonomi Bakanı ve kabinedeki bazı bakanlar ile, milletvekilleri ve Ukrayna'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı oturumda açıklamalarda bulunan Bekmezci, ülkeye yapılan kayıt dışı ithalatın Ukrayna ekonomisini ve yerel üreticiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

TUSİB Eş Başkanı Rasim Bekmezci konuşmasında, Ukrayna'nın yasa dışı ithalat ve off shore operasyonları için bir cennet haline gelebileceği, bunun ise bir süre sonra yerel üreticiyi yok edebileceği görüşünü dile getirdi.

Yerel üreticilerin güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Bekmezci, gerekli önlemlerin alınması halinde Ukrayna'nın zamanla yeni yatırımcılar için cazip hale geleceğini, sağlıklı rekabet için gereken ortamın oluşacağını, ülke bütçesinin geleneksel yöntemlerle dolacağını ve son olarak Ukrayna halkının yaşam kalitesinin yükseleceğini söyledi.

Ukrayna Parlamentosu'ndaki oturuma, TUSİB üyesi işadamları Selami Güner ile Can Uğurlucan da katıldı.

Toplantı sonrası UkrTürk'e konuşan Rasim Bekmezci, üreticinin ve işadamının sorunlarını parlamento kürsüsüne taşımaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Ukrayna'nın büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Bekmezci, kanunların yeterince uygulanması, iş dünyasının önünün açılması ve rekabet koşullarının sağlıklı işleyişinin sağlanması halinde Ukrayna'nın çok daha parlak bir geleceğe sahip olacağına inandıklarını ifade etti.

Bekmezci, bir Türk işadamı olarak parlamentoda konuşma yapmaktan gurur duyduğunu, öte yandan bu durumun Ukrayna'daki Türk iş dünyasına olumlu katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

TV KAYDI

Bekmezci'nin açıklaması

Detaylar

Genel görüntüler - Bekmezci

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk İşadamı Ukrayna Parlamentosu'nda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement