Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yılı - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yılı

Fethiye, Ortaca, Bodurum, Marmaris, Milas ve Yatağan'da Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

10.04.2017 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye, Ortaca, Bodurum, Marmaris, Milas ve Yatağan'da Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Fethiye'de Beşkaza Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

- Ortaca

Ortaca ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ve protokol üyeleri katıldı.

Ortaca Emniyet Müdürü Ayhan, törende yaptığı konuşmasında, Türk polis teşkilatının 1845'ten bugüne dek "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." anlayışıyla kendini sürekli güncellediğini söyledi.

Polis teşkilatının, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet korumayı şiar edindiğini dile getiren Ayhan, şunları kaydetti:

"Bunun en güzel örneği, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşandı. O gece ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmişti. Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak milli iradeye karşı kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Türk polis teşkilatı her zaman olduğu gibi 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ve halkımızdan aldığımız büyük destekle Fetullahçı Terör Örgütü'nün 1 dolarlık hainlerine karşı kahramanca bir direniş sergileyerek, bu hain darbe girişimini akamete uğratmıştır. Hain darbe kalkışmasında 62'si emniyet teşkilatı mensubumuz olmak üzere 248 vatan evladı şehit düşmüş, 2 bin 193 vatandaşımız gazi olmuştur."

- Bodrum

Bodrum ilçesinde, Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki törende, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, zor ve aynı zamanda onurlu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışan emniyet teşkilatının, içindeki hainlerden arınarak daha güçlü hale geldiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Baş ise Atatürk ve ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururunu taşıdıklarını ifade ederek, "Şunun bilinmesini isteriz ki, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü karşı şer odakları karşılarında bizi bulacaklar ve asla hain emellerine ulaşamayacaklardır." dedi.

Tören sonunda polis araçlarıyla kortej geçişi yapıldı.

Törene, Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, Bodrum Belediye Başkan Vekili Kemal Orman, AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, gaziler, bazı resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Marmaris

Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Marmaris Atatürk Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tören kapsamında ilçedeki okullarda resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören sonrasında ilçedeki emniyet araçlarıyla kortej geçişi yapıldı. Kortej, vatandaşlar ve turistlerce ilgiyle izlendi.

- Milas

Milas ilçesinde Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atapark'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Milas Emniyet Müdürü Turgay Ava, çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada, Türk polisinin her zaman milletin hizmetinde olduğunu ifade etti.

Ava, törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında tebrikleri kabul etti.

- Yatağan

Yatağan ilçesinde Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törende İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Emre tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Emre, tören sonunda Polis Lokali'nde tebrikleri kabul etti.

Gün dolayısıyla şehit polislerin kabirleri de ziyaret edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement