Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Mersin / Batman / Sivas - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Mersin / Batman / Sivas

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MERSİN Çelenk sunumundan detaylar, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'un konuşması, Bando ekibinden detaylar, Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdiminden detaylar BATMAN Tören alanından görüntüler Polis köpeğinin görüntüleri Çelenk koyma görüntüleri Emniyet Müdürü akamda tebriklerin kabulü SİVAS Törenden görüntüler Çelenk koyma İstiklal Marşının okunması Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mersin'de kutlama programı düzenlendi.

10.04.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MERSİN

Çelenk sunumundan detaylar,

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'un konuşması,

Bando ekibinden detaylar,

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdiminden detaylar

BATMAN

Tören alanından görüntüler

Polis köpeğinin görüntüleri

Çelenk koyma görüntüleri

Emniyet Müdürü akamda tebriklerin kabulü

SİVAS

Törenden görüntüler

Çelenk koyma

İstiklal Marşının okunması

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mersin'de kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen programda İl Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, yaptığı konuşmada, vatandaşların gelecekten emin, huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için hak ve adaletten ayrılmayarak görevlerini layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Baştuğ, "Polis asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkat timsali olmak zorundadır. Bu anlayış içerisinde dostun güven duyduğu, düşmanın korktuğu teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü şanla şerefle kutlayarak her geçen gün daha da güçlenen teşkilatımızda uyumlu ve özverili bir şekilde çalıştığımız mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Programda, Mersin Büyükşehir Belediyesi bando ekibi, Polis Marşı ve Polis Akademisi Marşı'nı çaldı. Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve emekli bir polis memurunun "Bayrak" şiirini okumasıyla tamamlandı.

Batman'ın Kozluk İlçe Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Işık, mesajında, 171 yıllık köklü bir mazi ve teşkilat yapısına sahip Türk polisinin asayişin, huzurun, güvenliğin, hak ve özgürlüklerin korunması için fedakarca faaliyet gösteren gözde bir teşkilat olduğunu söyledi.

Türk polisinin, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Polis teşkilatımız, huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak özveri ve cesaretle bu görevi yerine getirmektedir. Bugün Polis Teşkilatımız 171 yaşındadır. Geçen bu sürede gittikçe güçlenmiş, modern araç ve gereçlerle donatılmış, teknolojik alt yapıya sahip bir konuma gelmiş, modern bir polis teşkilatı konumundadır. Bu anlamlı günde tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası'nı kutluyor, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine uzun ömürler diliyorum." dedi.

Sivas merkez ve Şarkışla ilçesinde tören düzenlendi

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı etkinlikleri kapsamında, Sivas merkez ve Şarkışla ilçesinde tören düzenlendi.

Sivas Atatürk Anıtı'ndaki törende, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adnan Oran Anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene, il emniyet müdür yardımcıları ve polis memurları katıldı.

Şarkışla

Şarkışla İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Gülsu Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anısına konuşan Tolunay, şehitleri bir kez daha rahmetle andığını belirterek, meslektaşlarına başarılı ve sağlıklı bir yaşam diledi.

Tolunay, törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünde misafirlerini ağırladı. Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Ergel, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve polis eşleri katıldı.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Mersin / Batman / Sivas
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Mersin / Batman / Sivas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement