Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yılı - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde tören düzenlendi.

10.04.2016 14:41

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Osman Altın, törende yaptığı konuşmada, her çağdaş toplum ve devlet gibi Türk toplum ve devletinin de polis teşkilatını, toplumsal adaletin ve güvenliğin sağlanması için oluşturduğunu söyledi.

Toplum olarak polis hizmetine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Altın, "Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden bu yana vatandaşlarımızın ve yabancı vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaktadır. Kanunların kendisine verdiği yetki ile kamu hakimiyetini sağlamakta, suç işlemiş olanları belirleyip adalete teslim etmekte, muhtaç, düşkün ve kimsesizlere yardım etmektedir." dedi.

Türk Polis Teşkilatının, ordu ve jandarma birlikleriyle beraber iç güvenlik operasyonları yaparak teröre karşı başarılı bir mücadele yürüttüğünü aktaran Altın, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef almış, bölücü ve yıkıcı terör örgütlerini yok etme azmi ve iradesiyle bu uğurda şehitler vermiş olan polis teşkilatı, devletimizin en güzide kurumlarından bir tanesidir. Bölgesinde güçlü bir ülke olan Türkiye, her türlü iç ve dış mihrakların zayıflatma çabalarına karşı daha gelişmiş bir ülke olma hedefinde ilerlemektedir. Büyük önder Atatürk'ün gösterdiği bu hedeften sapma olmayacaktır. İşte Türk Polis Teşkilatı da devlet ve toplum olarak gelişmemizin, ilerlememizin sigortasıdır."

Törene, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement