Türk ve Batı Müziği Boston'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türk ve Batı Müziği Boston'da Buluştu

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali'nde ünlü Tanini Trio grubunun performansı büyük beğeni kazandı.

18.04.2014 20:52  Güncelleme: 22:14

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali'nde ünlü Tanini Trio grubunun Goethe Enstitüsü'ndeki performansı, dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Refik Talat Alpman'ın Mahur Saz Semaisi'nden Zeki Müren'in Bir Demet Yasemen adlı eserine, Astor Piazzolla'nın Libertango ve Oblivion'undan Çaykovski'nin Fındıkkıran/Arap Dansı'na kadar geniş bir yelpazede Türk ve Batı müziğinin seçkin eserlerinin yer aldığı Boston'daki konser programı, Doğu-Batı arasında adeta bir müzik köprüsü kurdu. Grup, konser bitiminde uzun süre coşkuyla ayakta alkışlandı.

Tanini Trio, uluslararası kariyere sahip kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu, neyzen Bilgin Canaz ve piyanist Hakan A. Toker tarafından 2006 yılında kuruldu. Repertuvarlarını dünya barışına ve dostluğuna katkıda bulunmak amacıyla oluşturan, yaptıkları eklektik müzikle Doğu-Batı arasında bir köprü kuran grup, müzikte Doğu-Batı sentezini yakalamaya çalışıyor ve böylelikle farklı kültürlerdeki tınıları ve bu kültürlerin insanlarını birbirlerine yakınlaştırmayı hedefliyor.

Tanini Trio, Boston'daki konserlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Berklee Müzik Okulu'nda düzenlenen müzik atölyesine katıldı.

Festival direktörü Erkut Gömülü, Tanini Trio'nun Türk ve Batılı bestecilerin ve eserlerinin değişik yorumlarının Amerikalı dinleyiciler tarafından bu denli büyük takdir ve beğeniyle karşılanmasının, müzik dilinin evrenselliğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Festivalin ana sponsorluğunu Türk Kültür Vakfı (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları yapıyor. Festival hakkında daha fazla bilgiye, "www.BostonTurkishFilmFestival.org" adresli web sitesinden ulaşılabilir. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk ve Batı Müziği Boston'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement