Türkiye'de Kaçakçılıkla Mücadelede Başarı Artıyor - Edirne - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Kaçakçılıkla Mücadelede Başarı Artıyor - Edirne

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Hasan Oktay Duygun "Özellikle sigara ve uyuşturucu kaçakçılığında, akaryakıtta ve diğer ticari eşya türlerinde başarılı sonuçlar alınıyor.

02.11.2017 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Hasan Oktay Duygun "Özellikle sigara ve uyuşturucu kaçakçılığında, akaryakıtta ve diğer ticari eşya türlerinde başarılı sonuçlar alınıyor. Türkiye'de kaçak sigara kullanım oranı yüzde 20'lerin üzerindeyken, yapılan başarılı mücadele sonucunda yüzde 10 rakamlarının altına inmesi mümkün hale geldi." dedi.

Duygun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçakçılıkla mücadelede önemli çalışmalar yaptıklarını, bunun da yakalama oranlarına yansıdığını belirtti.

Komuta kontrol merkezleri ve her türlü otomasyon sisteminde en ileri teknolojileri takip ettiklerini anlatan Duygun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kaçakçılıkla mücadelemizde çok önemli çalışmalarımız var. Bu tabii belli bir sürede planlı bir çalışmanın sonucu. Teknik cihaz ve personele yatırımlar olsun, bakanlığımızdaki değişimler görülüyor. Özellikle sigara ve uyuşturucu kaçakçılığında, akaryakıtta ve diğer ticari eşya türlerinde başarılı sonuçlar alınıyor. Türkiye'de kaçak sigara kullanım oranı yüzde 20'lerin üzerindeyken, yapılan başarılı mücadele sonucunda yüzde 10 rakamlarının altına inmesi mümkün hale geldi. Aynı şekilde uyuşturucuda da bu sene çok ciddi bir yakalama artışımız oldu. Bu çalışmalarımız bütün gücüyle devam ediyor. Bu sene ara kimyasallarla birlikte 24 ton civarında bir yakalama oranına ulaştık."

Duygun, özellikle Avrupa'ya açılan sınır kapılarında göçmen kaçakçılığının önlenmesi için son teknolojiye sahip cihazların kullanıldığını anlattı.

Artık tırların dorsesini açmadan içinde insan olup olmadığının tespit edildiğini belirten Duygun, "Bunun tespiti karbondioksit cihazıyla yapılıyor. Eğer aracın içinde göçmen varsa orada normalin üzerinde karbondioksit oranı çıkıyor. Bunun üzerine de tırda arama yapılıyor." dedi.

Kaçakçılıkla mücadeleye büyük önem verdiklerini ifade eden Duygun, bu konuda her türlü teknik cihazın kullanıldığını, personel eğitimleriyle de desteklendiğini vurguladı.

Türkiye\'de Kaçakçılıkla Mücadelede Başarı Artıyor - Edirne
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Kaçakçılıkla Mücadelede Başarı Artıyor - Edirne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement