Türkiye'deki Akademik Özgürlük İngiltere'deki Panelde Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Akademik Özgürlük İngiltere'deki Panelde Tartışılacak

İngiltere faaliyet gösteren Türkiye Araştırmalar Merkezi, Türkiye'deki akademisyenlerin imzaladığı bildirge ile ilgili "Türkiye'de akademik özgürlük" başlıklı bir panel düzenliyor.

15.02.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere faaliyet gösteren Türkiye Araştırmalar Merkezi, Türkiye'deki akademisyenlerin imzaladığı bildirge ile ilgili "Türkiye'de akademik özgürlük" başlıklı bir panel düzenliyor.

29 Şubat Pazartesi günü İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenecek panelde, Türkiye'de 11 Ocak tarihinde 1128 akademisyenin imzaladığı "Barış için akademisyenler" bildirgesinden sonra yaşanan gelişmeler ele alınacak.

İngiltere İçişleri Komisyonu Başkanı İşçi Partisi milletvekili Keith Vaz'ın ev sahipliği yapacağı toplantıya konuşmacı olarak CHP Genel Başkan eski yardımcısı ve parti meclis üyesi Gülseren Onanç, İngiltere Öğretim Üyeleri Sendikası Başkanı Dr Elizabeth Lawrence, Middlesex Üniversitesi Öğretim üyesi Dr Janroj Keles Essex Üniversitesi'den Sinem Arslan katılacak.

Söz konusu bildiride hükümete, Diyarbakır, Cizre gibi Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde yaşanan çatışmalara ve sokağa çıkma yasağı gibi uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunulmuştu. Aralarında Ahmet İnsel, Koray Çalışkan, Nazan Üstündağ, Gençay Gürsoy ve Murat Paker gibi akademisyenlerin imzaladığı bildiriye Noam Chomsky, Judith Butler ve Immanuel Wallerstein gibi yabancı akademisyenler de destek vermişti. Bildiriye Britanya'nın çeşitli üniversitelerinde görev yapan 38 akademisyen de imza atmıştı. - Yağcı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Akademik Özgürlük İngiltere'deki Panelde Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement