Türkiye'den Afrika Birliği'ne 1 Milyon Dolar - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Afrika Birliği'ne 1 Milyon Dolar

ADDİS Türkiye, Afrika Birliği bütçesine, ortak projelerde kullanılmak üzere 1 milyon dolarlık katkıda bulundu.

08.04.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADDİS Türkiye, Afrika Birliği bütçesine, ortak projelerde kullanılmak üzere 1 milyon dolarlık katkıda bulundu.

Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp, Türkiye'nin 1 milyon dolarlık çekini Afrika Birliği Komisyoner Yardımcısı Erastus Mwencha'ya bü gün Afrika Birliği'nin Addis Ababa'da bulunan genel merkezinde teslim etti.

Teslim töreninden sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp, "Türkiye Afrika ortaklığı kapsamında bu katkımız Malabo Zirvesi'nde kararlaştırılan edildi öncelikli faaliyetleri, yardımcı olacaktır" dedi.

Yavuzalp, Afrika ile işbirliğinde kararlı olduklarını belirterek Türkiye ile Afrika Birliği arasındaki işbirliğinin ilerletileceğini  kaydetti.

Kenya'da meydana gelen terör saldırısından dolayı Afrika Birliği'ne taziyelerini ileten Büyükelçi Osman Rıza Yavuzalp, "Türkiye ile Afrika arasındaki işbirliği doğru yolda ilerlemektedir" diye konuştu.

Afrika Birliği Komisyoner Yardımcısı Erastus Mwencha ise Türkiye ile Afrika arasında güçlü ticari ekonomik işbirliği bulunduğunu hatırlatarak, "Afrika kadının güçlendirilmesi ve diğer konularda Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var.  Terörizm ve radikalizmle savaş dahil olmak üzere Türkiye ile her konuda işbirliğimizi genişletmek ve derinleştirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin yaptığı 1 milyon dolarlık katkının, geçen yıl Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da yapılan 2'nci Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde kararlaştırılan ortak projelerde kullanılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Afrika Birliği'ne 1 Milyon Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement