Türkiye'nin Oscar Adayı 'Ahlat Ağacı' Oldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Oscar Adayı 'Ahlat Ağacı' Oldu

Amerika'da yapılacak 91. Akademi Ödülleri (OSCAR) Yabancı Dilde En İyi Film Dalı'nda Türkiye'nin adayı Nuri Bilge Ceylan'ın 'Ahlat Ağacı' filmi oldu.

17.08.2018 16:14  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Amerika'da yapılacak 91. Akademi Ödülleri (OSCAR) Yabancı Dilde En İyi Film Dalı'nda Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'NİN ADAYI 'AHLAT AĞACI' OLDU

Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na başvuran 12 filmin değerlendirildiği Kurul'da yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı 'Ahlat Ağacı' filmi, Türkiye'nin Yabancı Dilde Oscar adayı olarak belirlendi.

Türkiye'nin Oscar Adayı 'Ahlat Ağacı' Oldu

HAZİRAN'DA VİZYONA GİRDİ

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 71. Cannes Film Festivali'nde büyük ses getiren son filmi Ahlat Ağacı, 1 Haziran'da vizyona girdi.

Ahlat Ağacı; Koza (1995), Kasaba (1997), Mayıs Sıkıntısı (1999), Uzak (2002), İklimler (2006), Üç Maymun (2008), Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) ve Kış Uykusu (2014) filmlerinden sonra Nuri Bilge Ceylan'ın dokuzuncu filmi olarak seyirciyle buluştu. Doğu Demirkol ve Murat Cemcir'in başrolde yer aldığı filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu da bu isimlere eşlik ediyor.

CANNES FİLM FESTİVALİ'NDEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

71. Cannes Film Festivali'nde yarışan ancak eli boş dönen Ahlat Ağacı, festivaldeki gösteriminden sonra film 15 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Bu yılki Altın Palmiye'nin sahibi Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın yönettiği Manbiki Kazoku filmi oldu. Ceylan, Cannes Film Festivali'ne ilk kez Koza filmiyle 1995'de yarışmacı olarak katılmıştı. Festivalde yarışan filmleri değişik dallarda çok sayıda ödüle layık görülen Ceylan, Kış Uykusu filmiyle 2014'de Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmıştı.

Türkiye'nin Oscar Adayı 'Ahlat Ağacı' Oldu

FESTİVAL İÇİN FİLMİ KISALTMADI

Film, 3 saat 8 dakika sürüyor. Cannes Film Festivali yönetimi, Nuri Bilge Ceylan'dan festival için kısaltmasını istese de yönetmen bu talebe olumsuz yanıt verdi.

FİLMİN İLHAM KAYNAĞI

Ceylan, Cannes Film Festivali'nde kendisine yöneltilen Ahlat Ağacı filminin hikayesi hakkındaki soruya, "Doğduğum şehirde bir babayla, öğretmen bir baba ile karşılaştım. Bu tanışma beni çok etkiledi" şeklinde yanıt verdi.

Türkiye\'nin Oscar Adayı \'Ahlat Ağacı\' Oldu
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Oscar Adayı 'Ahlat Ağacı' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • bgfdt: 100 bin kişi izlemeyi geçememiş film oskara aday oluyorsa vay oskarın haline birde türk filmi olduğu için en kötü film ve seneryo ödülü alıp türkiyeye rezil olarak dönerler 3 11 Yanıtla
  • Aslı: BENDE ARTİZ OLUP FİLMDE OYNAMAK İSTİYORUM... GENÇ VE GÜZELİM. BURDAN YÖNETMENLERE DUYURULUR. 5 1 Yanıtla
  • Urfalı: Alamaz ama aday olmakta çok önemli 6 0 Yanıtla
  • .: helal sana nuri 3 0 Yanıtla
  • oscar : tebrik ederim 3 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement