Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3. Yüzme Şampiyonası Samsun'da Başladı - Son Dakika
Spor

Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3. Yüzme Şampiyonası Samsun'da Başladı

Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3. Yüzme Şampiyonası Samsun\'da Başladı

Türkiye Özel Sporcular Derneği tarafından düzenlenen ve 12 farklı ilden 71 sporcunun katıldığı Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3.Yüzme Şampiyonası'nın açılışı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu...

24.05.2012 17:13

Türkiye Özel Sporcular Derneği tarafından düzenlenen ve 12 farklı ilden 71 sporcunun katıldığı Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3. Yüzme Şampiyonası'nın açılışı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu'nda yapıldı.

OMÜ Yaşar Doğu BESYO Spor Salonu'nda yapılan Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3. Yüzme Şampiyonası'nın açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, öğretim üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Seydi Ahmet Ağaoğlu, etkinlikte yer alan gönüllü BESYO öğrencilerine, öğretim üyelerine teşekkür etti ve engelli öğrenciler için sporun büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu etkinliğin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de farklı bölgeler ve farklı branşlarda yapılmasını sağlayan Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı'ya ve yönetim kuruluna, OMÜ Yaşar Doğu BESYO'ya teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, "OMÜ olarak organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Bu organizasyon bir yarışma adı altında yapılsa da önemli olan katılmaktır. Sporun gücü ile bariyerleri aşmak ve yeni köprüler kurmak için bir fırsattır. Su hayattır, su özgürlüktür. Bu anlamda Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3. Yüzme Şampiyonası sporcuların içindeki saklı gücü keşfetmelerine de imkan sağlayacaktır. Üniversitemizde engelli öğrencilerimiz için çeşitli faaliyetler sürdürülmekte, çevre düzenlemeleri devam etmektedir. Kurupelit Kampüsü içerisinde inşaatı devam eden Zihinsel Engelliler Okulu, Eğitim-Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de çok yakında hizmete girecektir. Tüm sporcularımıza neşeli ve başarılı bir olimpiyat diliyorum" dedi.

Şampiyonanın açılışında BESYO Jimnastik Dans Grubu, TED Koleji Dans Grubu, Samsun Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Samsun İlk Umut Özel Eğitim Merkezi öğrencileri ve Samsun Kapoera Derneği tarafından dans gösterileri yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Özel Olimpiyat Oyunları 3. Yüzme Şampiyonası Samsun'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement