Tutuklu Belediye Çalışanlarının Yakınlarından Sandviçli Eylem - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Belediye Çalışanlarının Yakınlarından Sandviçli Eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye çalışanlarının yakınları, her hafta aynı gün, aynı saatte yaptıkları eylemlerine devam etti.

03.03.2012 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye çalışanlarının yakınları, her hafta aynı gün, aynı saatte yaptıkları eylemlerine devam etti. Tutuklulardan gelen mektupların da okunduğu eylemde, suça konu olarak gösterilen sandviçler vatandaşlara dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye çalışanlarının yakınları, her hafta aynı gün, aynı saatte yaptıkları eylemlerine tutuklamaların 8'inci haftasında devam etti. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan tutuklu bürokratlar ve çalışanların yakınlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, "İzmir'de adalet istiyoruz", "Adil yargı herkesin hakkı" sloganları attı. Grup ayrıca, 'Örgütün suç malzemeleri' yazılı bir standın üzerine de suça konu sandviçleri

dizdi.

Eyleme CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam ve Erdal Aksünger ile CHP İl Başkanı Tacettin Bayır da katıldı. CHP İl Başkanı Bayır, "Ne yaparsanız yapın, İzmir'i size vermeyeceğiz. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. 6 ayda bir yapılan operasyonlarla yeni bir algı oluşturulmak isteniyor. CHP'li belediyelerin beceriksiz olduğunun düşünülmesi arzu ediliyor. Ancak İzmir halkı her şeyin farkında. Bu zulmün bitmesini istiyoruz. Tutuklulara özgürlük istiyoruz. Şimdi istiyoruz" dedi.

Tülay Azeri ile Pervin Şenel Genç'in gönderdiği mektubu da okuyan Betül Gündüz, tutukluların şu an bulundukları Yenişakran Cezaevi'nin olumsuz koşullarından yakındıklarını belirterek serbest bırakılmaları gerektiğini dile getirdi.

Mektubun okunmasının ardından, iddianamede yer alan sandviçler vatandaşlara dağıtıldı. Grup, eylemin ardından olaysız dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Belediye Çalışanlarının Yakınlarından Sandviçli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement