Üç Konserle Salon'da Renkli Bir Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Üç Konserle Salon'da Renkli Bir Hafta

Üç Konserle Salon\'da Renkli Bir Hafta

Alternatif müziğin renkli isimleriyle hareketli bir hafta, Salon takipçilerini bekliyor.

20.03.2012 16:51

Türkiye'nin başarılı topluluklarından Manga son albümlerinin tanıtım konseri ile 21 Mart Çarşamba, kışkırtıcı sahne performanslarıyla unutulmaz kabarelere imza atan The Tiger Lillies 23 Mart Cuma, 80'li yılların ünlü pop-caz topluluğu Matt Bianco 24 Mart Cumartesi geceleri Salon'a konuk olacak.

Türkiye alternatif müzik sahnesinin en başarılı topluluklarından Manga

üçüncü stüdyo albümünün lansman konseriyle ilk defa Salon'da

Çalışmaları merakla takip edilen topluluk Manga, üçüncü stüdyo albümü E-akustik'in ilk İstanbul konseri ile muzikicinefes.com sponsorluğunda, 21 Mart Çarşamba gecesi saat 21.30'da Salon'da! Prodüktörlüğünü ekipten Yağmur Sarıgül'ün üstlendiği, elektrikli akustik olarak tanımlanan ve tüm enstrümanların canlı kaydedildiği, ancak elektronik sesler de barındıran yeni Manga albümü E-akustik, üçü yepyeni toplam on iki şarkıdan oluşuyor.

2001'de ilk besteleri Kal Yanımda ile Sing Your Song yarışmasında ikincilik kazanarak yola başlayan Ankaralı topluluk Manga'nın 2004'te yayımlanan ilk albümü maNga, 180 bini aşan albüm satışıyla topluluğa Altın Plak ödülünü getirmişti. İkinci albüm, Şehr-i Hüzün 2009 yılında piyasaya çıktı. 2009 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde "Avrupa'nın En iyi Sanatçısı" seçildiler. 2010'da "We Could Be The Same" şarkısıyla Eurovision şarkı yarışmasında ikinci oldular.

Vokalde Ferman Akgül, gitarda Yağmur, Sarıgül, davulda Özgür Can Öney, basgitarda Cem Bahtiyar ve plakçalarda Efe Yılmaz'dan oluşan Manga'nın yeni albüm tanıtım konseri için sınırlı sayıda bilet satışı yapılıyor. Biletler, 50 TL üzerinden temin edilebilir.

Kışkırtıcı bir şölen, teatral bir müzik kutusu: The Tiger Lillies

Salon, 23 Mart Cuma akşamı, çingene müziği ve operayı alışılmadık ve alaycı tarzlarıyla birleştiren grup The Tiger Lillies'i ağırlayacak. Sahnedeki teatral performanslarıyla ünlü The Tiger Lillies, aykırı insanların ve "kaybedenler"in şarkılarını baştan çıkaran bir enerji ve tutkuyla seslendiriyor. Birçok müzisyenin beğenisini kazanmış olan The Tiger Lillies'in tarifi güç performansını herkes kendi gözleriyle görmeli.

1989'dan bu yana 19 stüdyo albümü yayımlayan The Tiger Lillies usta müzisyenlerden oluşuyor. Akordeonu ve etkileyici sesiyle Martyn Jacques'a, David Byrne'ün "davulun James Joyce'u" olarak tanımladığı Adrian Hughes oyuncaklar ve mutfak gereçleri gibi vurmalı çalgılarıyla, Adrian Stout ise kontrbas, müzikal testere ve tereminiyle eşlik ediyor.

The Tiger Lillies konserini, özellikle 2010 yılının Şubat ayında yine Salon'da verdikleri unutulmaz konsere gelemeyenler kaçırmasın! 23 Mart Cuma akşamı saat 22.30'da başlayacak konserin biletleri 40 TL ve 25 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

İngiliz pop-caz topluluğunun başarılı isimlerinden Matt Bianco

Bu Cumartesi Salon'da

"Get Out Of Your Lazy Bed" ve "Half a Minute" gibi hit şarkılarıyla tanınan ve özellikle 80'li yıllardaki başarılı çalışmalarıyla caz pop türünün önde gelen gruplarından biri olan Matt Bianco, 24 Mart Cumartesi gecesi, saat 22.30'da Salon'da müzikseverlerle buluşacak. Özellikle 2000'li yıllarda yeni albüm ve hit'leri ile tekrar gündeme gelmeyi başaran topluluk, dinleyicilere enerjik ve eğlence dolu bir gece yaşatacak.

1983 yılındaki kuruluşundan bu yana yeni pop-caz türünün diğer temsilcilerinden Working Week, Sade, Everything but the Girl ve The Style Council gibi topluluklarla aynı sahneyi paylaşan Matt Bianco bossa nova'yı pop ve cazla birleştirerek türünün öncü gruplarından biri kabul ediliyor. Kariyerleri boyunca birçok albüme imza atan grubun son albümü HiFi Bossanova 2009 yılında çıktı. Tüm hit şarkılarını 2011 yılında çıkardıkları Sunshine Days isimli albümlerinde topladılar. Mark Reilly, yeni albümün 2012'de piyasaya çıkaracağının müjdesini duyurdu.

Topluluğun performansları sırasında, vokaldeki Mark Reilly'ye, keyboard'da Mark Fisher, davulda Tony Mason, basta Nick Cohen, gitarda Tony Remy, saksafon ve flütte Andrew Ross, trompette Simon Finch ve geri vokallerde Hazel Sim ile Weston Foster'dan oluşan kalabalık ekip eşlik ediyor.

Öncesi ve sonrasında Joy FM DJ Sessions'ın yer alacağı Matt Bianco konserinin biletleri 40 TL ve 25 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Üç Konserle Salon'da Renkli Bir Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement