UEFA'da Yeni Heyecan - Son Dakika
Spor

UEFA'da Yeni Heyecan

UEFA\'da Yeni Heyecan

UEFA Uluslar Ligi’nde kuralar bugün çekilecek. B Ligi’nde mücadele edecek Türkiye, kura çekimine Kuzey İrlanda, Danimarka ve Çekya ile 3. torbadan katılacak; Avusturya, Galler, Rusya, Slovakya, İsveç, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti ve Bosna Hersek ile eşleşebilecek.

24.01.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılım hakkı sağlayacak olan UEFA Uluslar Ligi'nde kuralar bugün çekilecek.

İsviçre'nin Lozan kentinde TSİ 14: 00'te gerçekleştirilecek UEFA'ya üye 55 ülkenin katılacağı kura çekiminde A, B, C ve D liglerinde yer alan takımlar gruplara ayrılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nu kura çekiminde TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Başkanvekili Ali Dürüst, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, TFF Genel Sekreter Kadir Kardaş ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu temsil edecek.

A ve B liglerinde yer alan 12'şer takım, dört grupta üçer ülke ile mücadele edecek. C liginde bir grupta üç ülke, diğer üç grupta dörder ülke boy gösterecek.

İlk maç 6 Eylül

D Ligi'nde ise dört grupta dörder ülke yer alacak. Liglerinde aynı grupta yer alan takımlar, birbirleriyle deplasmanda ve evinde olmak üzere maçlara çıkacak.

B Ligi'ndeki gruplarında lider olan 4 ülke, A Ligi'ne yükselecek. Grup sonuncusu 4 ülke ise 2020'de oynanacak bir sonraki turnuva için C Ligi'ne düşecek.

B Ligi'nde en çok puanı olan ve EURO 2020'ye katılamayan 4 ülke ise Mart 2020'de Avrupa Şampiyonası finallerine gidecek takımı belirlemek için play-off oynayacak. Ligler 6-8 Eylül 2018'de başlayacak, Finaller 5-9 Haziran 2019...

]

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor UEFA'da Yeni Heyecan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement