Uğur Müşteri Hizmetleri Uyarıyor: Klimalarınızı Temizletin - Son Dakika
Basın Bültenleri

Uğur Müşteri Hizmetleri Uyarıyor: Klimalarınızı Temizletin

Uğur Müşteri Hizmetleri Uyarıyor: Klimalarınızı Temizletin

"12 Kasım Dünya Zatürre Günü" nedeniyle bir açıklama yapan Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri, bu hastalığa karşı alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verdi.

14.12.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"12 Kasım Dünya Zatürre Günü" nedeniyle bir açıklama yapan Uğur Soğutma Müşteri Hizmetleri, bu hastalığa karşı alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verdi. Havaların giderek soğumasıyla birlikte grip riskinin artması nedeniyle kış hastalıklarından korunma konusu ön plana çıktığı hatırlatılan açıklamada sağlıklı beslenme ve mevsime uygun giyinme yanında günü büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz ev ve işyerlerindeki klimaların temizliğine de değiniliyor.

Açıklamada ev ve işyeri gibi toplu yaşanan yerlerde de klima cihazlarının hava ile temas eden kısımlarının hijyeni ve filtrelerin düzenli olarak temizlenmesi hayati önem taşımaktadır. Bu tür ortamlarda ortaya çıkacak solunum yolları riskini önlemek için klimaların yetkili servislerce düzenli temizlenmesine değinildi.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 90 bin kişinin bu rahatsızlığa yakalandığı belirtilen açıklamada "Tıp dilinde pnömani olarak bilinen bu hastalık kişinin öksürmesi veya hapşırmasıyla mikrop içeren damlacıkların havaya karışması ile bulaşıyor. Hasta kişilerin de yaşadığı sağlıksız ortamlarda yayılıyor ve özellikle ileri yaşta ve çocuklar açısından bünyede ciddi tahribata neden olabiliyor." dendi. "Bu rahatsızlığın belirtisi geçmeyen öksürük ve ateş olmakla birlikte böbrek yetersizliği, diyabet ve kronik solunum rahatsızlığı olan kişilerin sağlıklarına ekstra dikkat etmeleri gerek." şeklinde bilgi veren yetkili klima kullanımı hakkında da bilgi verdi.

"Klimayı kullanılacak mekana uygun kapasitede almak ve amacına uygun kullanmak çok önemli. Biz Uğur olarak satın alma öncesinde keşif hizmetinin yetkili bir servis tarafından alınmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle inverter tip klimalar sürekli çalıştığı ve çalışma devrini kendi ayarladığı için odaların özellikle pencerelerin yalıtımına dikkat etmek gerekiyor." diyerek uyaran yetkili "Bununla birlikte oda kapılarının sürekli açılıp kapanmaması ayrıca uzun süre açık kalmaması ısı kaybını önlemek için önemli. İyonizer özelliği olan klimalar ise filtrelerin sağladığı hijyen yanında ortama negatif iyon vererek havayı tazeler." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Uğur Müşteri Hizmetleri Uyarıyor: Klimalarınızı Temizletin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement