Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde İki Anlamlı Program - Son Dakika
Yerel

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde İki Anlamlı Program

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından yoğun ilgi gören Ulucanlar Cezaevi Müzesi, ev sahipliği yaptığı anlamlı etkinliklerle de dikkatleri üzerine çekiyor.18 Mayıs Müzeler Günü kapsamında Ulucanlar...

18.05.2012 17:39

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından yoğun ilgi gören Ulucanlar Cezaevi Müzesi, ev sahipliği yaptığı anlamlı etkinliklerle de dikkatleri üzerine çekiyor. 18 Mayıs Müzeler Günü kapsamında Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde bir araya gelen Çankaya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, tuvalleri ve boyaları ile birlikte geldikleri Ulucanlar Cezaevi'nin avlularında "barış ve özgürlük" temalı resimler yaptılar.

Güzel Sanatlar Lisesi'nden gelen gönüllü 20 gencin çalışmalarını tek tek inceleyen ve resimler hakkında bilgi alan Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, öğrencilerle ve onlara rehberlik eden öğretmenleri ile de sohbet etti.

"BURANIN ATMOSFERİ BENİ ÇOK ETKİLEDİ, RESMİNİ YAPMAK İSTEDİM"

Güzel Sanatlar Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Yaren Yıldız, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne daha önce de geldiğini belirterek "Geldiğimde buradaki atmosfer beni çok etkiledi. Daha sonra burada özgürlük temalı bir resim yapma etkinliği düzenlenecek denilince, ben de katılmak ve resim yapmak istedim." dedi.

Farklı bir resim tekniği kullanarak yaptığı çalışma ile dikkat çeken İrem Balcı ise Deniz Gezmiş ve o döneme ait birçok eski mahkumun ve gazete manşetlerinin fotografik yansımalarının bulunduğu resmi için "Transfer tekniği ile çıktılarını aldığım fotoğrafları su baskısı ile tuvale yansıttım. Böyle bir ortamda bu tür bir çalışmanın içerisinde bulunmak çok heyecan verici" şeklinde konuştu.

GENÇ HUKUKÇULAR ÖNCE FİLM İZLEDİ, SONRA UÇURTMA UÇURDU

Aynı sırada Ulucanlar Cezaevi Müzesi Seminer Salonu içerisinde bir başka anlamlı program daha gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan 45 genç öğrenci, yıllar önce Ulucanlar Cezaevi'nde çekilen ve bir kadın mahkum ile oğlunun hikayesinin anlatıldığı "Uçurtmayı Vurmasınlar" adlı filmi izledi.

Film gösteriminin ardından, tıpkı filmin final sahnesinde olduğu gibi cezaevi avlusunda uçurtma uçuran öğrenciler oldukça anlamlı görüntüler oluşturdu. Başkan Yardımcısı Yunus Keleş'ten cezaevi hakkında bilgiler alan genç hukukçular, ardından Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni gezdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde İki Anlamlı Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement