Uludağ'da Kayak Sezonu Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Turizm

Uludağ'da Kayak Sezonu Başladı

Uludağ\'da Kayak Sezonu Başladı
13.01.2026 16:02

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaşırken, pistler kayakseverlerle doldu. Sömestir yoğunluğu başladı.

TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaşırken, pistler kayakseverlerle doldu.

8 bin 500 yatak kapasiteli 20 otel ile kamuya ait 7 misafirhanenin bulunduğu Türkiye'nin ilk ve en büyük kayak merkezi Uludağ'da, sömestir öncesi yoğunluk başladı. Kar kalınlığının 95 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ'da, hafta içi olmasına rağmen pistler kayakseverlerle doldu. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 15, en yüksek sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, soğuk havaya rağmen tatilciler, pistleri boş bırakmadı.

Okul gezisi için Uludağ'a gelen Emir Aydın, "Okulumla birlikte Uludağ'a kayak yapmaya geldik. Daha önceden de kayak yapıyordum fakat profesyonel değilim. Profesyonel bir kayakçı olmak isterim. Sömestir tatilinde burada olmayacağım" dedi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Uludağ'da kar yağışı yarın da aralıklarla devam edecek. Perşembe günü yerini güneşli havaya bırakacak olan kar yağışının, sömestirin ilk hafta sonunda yeniden etkili olması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Uludağ'da Kayak Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement