Ulukışla'da Seçmen Sayısı Nüfusu Geçti İddiasına İnceleme - Son Dakika
Güncel

Ulukışla'da Seçmen Sayısı Nüfusu Geçti İddiasına İnceleme

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde nüfustan fazla seçmen bulunduğu iddiası üzerine Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

11.01.2019 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde nüfustan fazla seçmen bulunduğu iddiası üzerine Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Ulukışla Belediye Başkanı AK Part'ili Ali Uğurlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan konutlara talep nedeniyle ilçe nüfusunun 7 bin 500'ü aştığını, seçmen sayısının da 5 bin 900'e yükseldiğini bildirdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesi olan Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 24 Haziran seçimlerindeki seçmen sayısında aradan geçen sürede 1700 artış olduğunu ileri sürdü. Gürer, "İlçenin tabelasında nüfus 5 bin 800 yazılı ancak seçmen sayısı 5 bin 900'a çıkmış. Burada AK Partili bir belediye başkanı görev yapıyor. Ben bu konuyu Meclis gündemine getirince, belediye başkanı Ulukışla'ya çok büyük bir ilgi olduğundan bahsetti. 24 Haziran seçimlerinden bu yana 1700 seçmen hangi cazibeyle Ulukışla'ya geldi?" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: NÜFUSUMUZ  DA SEÇMEN DE ARTTI

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ise Milletvekili Gürer'in iddialarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Çukurova'nın yaylası olmaya aday Ulukışla'ya konut yapılacağını belirten Başkan Uğurlu, konut almak isteyenlerin nüfusunu ilçeye taşıdığını, bunun etkisiyle ilçe nüfusunun 7 bin 500'ü aştığını, seçmen sayısının da buna bağlı olarak 5 bin 900'e çıktığını kaydetti. Uğurlu, açıklamasında şunları ifade etti:

"2014 yılında göreve geldiğimde Ulukışla'mızın nüfusu 4 bin 800'dü. Yapmış olduğumuz hizmetlerle ve hizmetlerdeki en önemli projemiz olan yaylacı turizmini geliştirmek amacıyla Ulukışlalılara yayla konutları yapılması noktasında vermiş olduğumuz desteklerle, yaklaşık 2 bine yakın konut yapıldı. Bunun içerisinde 1'inci ve ikinci etap dahil olmak üzere. Yıllara bakıldığında 2014, 2015, 2016, 2017 ve  2018 yıllarında nasıl bir sonuç çıkacağı TÜİK tarafından açıklanacak. Nüfusumuzun hızla arttığını, Ulukışla'nın göç veren ilçe değil de göç alan ilçe haline geldiğini yakınen göreceksiniz. Gerçeklerden uzak, Ulukışla'nın kalkınmasına gelişmesine ve büyümesine karşı duran, yıllardır Ulukışla'yı bu noktaya getiren zihniyetin temsilcileri Ulukışla ile ilgili olumsuz, kamuoyunu yanıltan bilgiler vermektedir. Kesinlikle yalandır."

GENEL SEÇİMDE SEÇMEN SAYISI 4 BİN 446

Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarında, 24 Haziran seçimlerinde 8 mahallesi olan Ulukışla'da  15 sandıkta 4 bin 446 seçmen gözüküyor. Köylerle birlikte ilçede 71 sandıkta toplam 16 bin 30 seçmen kaydı bulunuyor.

İNCELEME BAŞLATILDI

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı ise Ulukışla'daki seçmen sayısıyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Savcılık, polis ve jandarma ekiplerinin, seçmen sayılarıyla ilgili çalışma yaptığını kaydetti. - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulukışla'da Seçmen Sayısı Nüfusu Geçti İddiasına İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement