Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan "Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın sonuçları belli oldu.

21.11.2017 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan "Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın sonuçları belli oldu.

Arkeoloji Müzesi'nde etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmasının ardından yapılan mozaik tablolardan oluşan eserler değerlendirildi.

Yurt içi ve dışından çok sayıda mozaik sanatçısı tarafından yapılan eserler, Prof. Dr. Devrim Erbil başkanlığındaki 9 akademisyenden oluşan jüri tarafından tek tek incelendi.

Birincinin çıkmadığı yarışmada Sibel Akbaba "Göbeklitepe" konulu eseriyle ikincilik, İtalyan sanatçı Fernanda Tollemeto "Hz. İbrahim" adlı eseriyle üçüncülük, Metin Katırcı, Hayriye Demirkol, Asiye Müjgan Kav ile Sevgi Genç ise yaptıkları çalışmalarla mansiyon ödülü kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, dereceye giren eserleri inceledikten sonra basın toplantısı düzenledi.

"Şanlıurfa'da tarihi derinliğin iz düşümü var"

Kentte köklü geçmişe sahip mozaiklerin dünyaya tanıtılması için farklı etkinlikler yaptıklarına değinen Çiftçi, bu kapsamda düzenledikleri "Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" etkinliklerinin çok verimli geçtiğini vurguladı.

Yarışmada finale 47 eserin kaldığını anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu 47 eserde, sanatsal bakış açısı, Şanlıurfa temasının işlenişi, mozaiklerin ince dokunuşları incelendi. Kolay değil ama 9 kişilik jüri üyelerimizin oy birliğiyle mozaik yarışması sonuçlandı. Şanlıurfa bir kültür şehridir, 12 bin yıllık tarihi bir derinliğe sahiptir. Dolayısıyla bu tarihi derinliğin kente bırakmış olduğu bir izdüşüm var. Bu izdüşümün ise bırakmış olduğu eserler var. Şanlıurfa aynı zamanda bir mozaik şehridir."

Kasım boyunca süren etkinlikler kapsamında, mozaik ve kitap tanıtımları ile çeşitli atölye çalışmaları yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement