Malezya'dan, Suudi Arabistan'ın Yemen'de barış girişimine destek - Son Dakika
Güncel

Malezya'dan, Suudi Arabistan'ın Yemen'de barış girişimine destek

Malezya\'dan, Suudi Arabistan\'ın Yemen\'de barış girişimine destek

KUALA Malezya hükümeti, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki krizin sona erdirilmesi için duyurduğu "yeni barış girişimine" destek verdi.

24.03.2021 14:57  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUALA Malezya hükümeti, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki krizin sona erdirilmesi için duyurduğu "yeni barış girişimine" destek verdi.

Malezya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan yönetiminin 22 Mart'ta açıkladığı kapsamlı barış girişiminin Yemen'in geleceği için çok önemli bir adım olacağı belirtildi.

Açıklamada, "İlgili taraflara, bu altın fırsatı iyi niyetle değerlendirme ve herhangi bir ön şart olmadan barış girişimini uygulamaya yönelik adım atmaları çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Yemen'de kalıcı çözümün, yalnızca kapsayıcı diyalog ve siyasi uzlaşma yoluyla sağlanabileceği vurgulanan açıklamada, "Malezya olarak kalıcı barış ve güvenliğin sağlanması için Suudi Arabistan başta olmak üzere uluslararası camia ile yakın çalışmaya hazırız." değerlendirmesinde bulunuldu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, 22 Mart'ta Yemen'deki krize çözüm bulunması için "BM gözetiminde kapsamlı ateşkese varılması, Hudeyde Limanı'ndan elde edilen gelirlerin Merkez Bankasındaki ortak hesaba aktarılması, Uluslararası Sana Havalimanının bazı uçuşlara açılması ve BM gözetiminde taraflar arasında müzakerelere başlanması" konularını içeren bir barış girişimi başlattıklarını duyurmuştu.

Söz konusu girişim, Yemen hükümeti tarafından memnuniyetle karşılanırken, Husiler ise girişimin yeni bir şey getirmediğini savunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'dan, Suudi Arabistan'ın Yemen'de barış girişimine destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement