Üniversiteli Çocuklar - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Çocuklar

Üniversiteli Çocuklar

İlkokul-ortaokul ve lise öğrencilerinin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyelerinden eğitim alabilmelerini sağlayan OMÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM), çok sayıda etkinliğe imza atmaya devam ediyor.

07.01.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkokul-ortaokul ve lise öğrencilerinin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyelerinden eğitim alabilmelerini sağlayan OMÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM), çok sayıda etkinliğe imza atmaya devam ediyor.

OMÜÇEM, üniversitenin her türlü imkanını öğrencilerin hizmetine sunuyor. Kurulduğu günden bu yana çalışmalarını aktif bir şekilde sürdüren OMÜÇEM, kampüs içerisinde üniversitenin her türlü olanağını öğrencilerin hizmetine sunuyor. Bu kapsamda OMÜÇEM tarafından Deneylerle Fen Bilimleri Okulu, Aktif İngilizce, Deneylerle Fizik, TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi, Ebru Sanatı, Temel Web Tasarımı, Fen Bilimleri ile Tanışma Okulu, Satranç Öğreniyorum, Yan Flüt, Tenis, Karikatür Öğreniyorum ve Çocuk Korosu kurslarını açıldı.

"Deneylerle Fen Bilimleri Okulu" ve "Tenis" kurslarından İkinci grup mezunlarını veren OMÜÇEM, toplam 29 kursiyere ve 18 öğretici asistanına düzenlenen bir törenle katılım belgelerini takdim etti.

Törende, Yağız Toprak Işık ve Ece Ergün'ün öğrenciler adına yaptıkları konuşmaların ardından, OMÜÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen de bir konuşma yaptı. OMÜÇEM bünyesinde ifade ve beceri programları, bilim modülleri, geziler ve yaz okulları kategorilerinde eğitimler düzenlediklerini belirten Gelen, OMÜÇEM'in amaçlarından da söz etti. Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, "Düzenlediğimiz kurslarla zorunlu örgün eğitimdeki öğrencilerin meslek seçimi, bir alanda daha detaylı ve derinlemesine bilgi sahibi olma, basit mesleki tecrübeler edinme, insan sermayesini etkili kullanma, bilimsel araştırmalara uygulamalı olarak fırsat verme, kamu imkanlarının verimliliğini artırma, bireylerin kendilerini tanıma, geliştirme ve gerçekleştirmesine katkıda bulunma, yüksek öğretime ilgiyi, bilime saygıyı artırma ile kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapma gibi konuları amaçlıyoruz" dedi.

"HEYECANLANDIK; ÇÜNKÜ ÜNİVERSİTEYE ÇOCUK GİRDİ"

Çocukların üniversiteye girmiş olmalarından dolayı heyecan duyduklarını ve mutlu olduklarını belirten OMÜÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, "Heyecanlandık, çünkü üniversiteye çocuk girdi. Geleceğin çocuklarını nasıl oluşturacağımızı gösterdik" diye konuştu.

Kursiyerlerin bir kısmının Samsun ASP İl Müdürlüğüne Bağlı Çocuk Bakım Evlerinden gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Gelen, çalışmalarının genişleyerek devam edeceğini belirtti.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı da yaptığı konuşmada, "Kırk altı yıllık eğitimciyim, bu etkinlikler ile çocuklarımızın gözlerinde geleceğin ışıltılarını gördüm. Bu çok heyecanlandırıcı bir durum. Başta Rektörümüz olmak üzere, tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda öğrenci velileri çalışmalar ile ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler. Tören, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından, sertifika töreni ile sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Çocuklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement