Ünlü Ressam Cimok Dalyanlı Oldu - Son Dakika
Güncel

Ünlü Ressam Cimok Dalyanlı Oldu

Ünlü Ressam Cimok Dalyanlı Oldu

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesine yerleşen ünlü ressam Faruk Cimok, "Bundan sonra resimlerimde Dalyan'ı kullanacağım." dedi.

24.08.2013 11:26  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'ne yerleşen ünlü ressam Faruk Cimok, (57) Bundan sonra resimlerimde Dalyan'ı kullanacağım. Oluşturacağım sanat evinde dünya ve ülke genelindeki sanat çevrelerini ağırlayacağım. Ege'nin şirin beldesini sanat atölyesine dönüştüreceğim dedi.

Dünyaca ünlü Fransız ressam Claude Monet'in yaşadığı evin benzerini yapma hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen Faruk Cimok, yedi yıl önce Dalyan'da arsa satın aldı. Geçen süre içinde iki villa yaptıran Faruk Cimok, eşi restoratör ressam Gülsen Cimok'un da yardımıyla hayalini kurduğu evi tamamladı ve Dalyan'a yerleşti. 1979 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Devrim Erbil Atölyesi'nden mezun olan Cimok, artık kendini tamamen sanata vereceğini belirterek, Bundan sonra resimlerimde Dalyan'ı kullanacağım. Oluşturacağım sanat evinde dünya ve ülke genelindeki sanat çevrelerini ağırlayacağım. Söyleşiler düzenleyeceğim. Kısaca sanatla ilgili ne gerekiyorsa yapacağım. Ege'nin şirin beldesini sanat atölyesine dönüştüreceğim. Resme meraklı genç yaşlı herkesme elimden geleni yapacağım dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Ressam Cimok Dalyanlı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement