Ünlü Sanatçılar, 100'üncü Yılında Çanakkale İçin Söyledi - Son Dakika
Güncel

Ünlü Sanatçılar, 100'üncü Yılında Çanakkale İçin Söyledi

Kartal Belediyesi, Onur Akın öncülüğünde on farklı sanatçının sahneye çıktığı 100 Yılın Türküleri isimli konserde Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılını kutladı.

15.03.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi, Onur Akın öncülüğünde on farklı sanatçının sahneye çıktığı 100 Yılın Türküleri isimli konserde Çanakkale Zaferi'nin yüzüncü yılını kutladı.

Kartal Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında Kartal meydanında, 100 Yılın Türküleri isimli konser düzenledi. Konserde Onur Akın öncülüğünde bir araya gelen Belkıs Akkale, Grup Gündoğarken, Hüseyin Turan, Sevcan Orhan, Hakan Aysev, Nilüfer Sarıtaş, Cihan Yıldız ve Sunay Akın sahneye çıktı. Programda sunuculuk yapan Sunay Akın birbirinden güzel Çanakkale Zaferi hikayelerini anlatırken, konsere katılan sanatçılar sırayla sahneye çıkarak Çanakkale türkülerini seslendirdi.

"ÇANAKKALE HAFTASINDA HALKIMIZA ÇANAKKALE'Yİ YAŞATIYORUZ"

Çanakkale ruhunu halka anlatacak etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, "Bugün, 100 Yılın Türküleri adı altında on ayrı sanatçımızın söylediği türkülerle Çanakkale'yi anıyoruz. Birkaç gün sonra yine Çanakkale ile ilgili sunumlarımız devam edecek. Kısacası Çanakkale Haftasında halkımıza Çanakkale'yi yaşatıyoruz. Çünkü, belediye başkanımız tarihini bilmeyenin geleceği olmaz diye düşünüyor. Bu bağlamda Çanakkale'nin iyi anlaşılmasını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı sürecin Çanakkale'den geçtiğini söylüyor. Onun için Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğü adına bu tür çalışmaları bir aya yayarak gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, Kartal Belediyesi Çanakkale'deki şehitlerimizi anlatan bir kitap bastırdık onu ve burada sahneye çıkan sanatçılarımızın Çanakkale ile ilgili okuduğu CD'yi de konsere katılan halkımıza ücretsiz olarak dağıtacağız" dedi.

"TÜRKÜLER BİZİM SÖZLÜ VE MÜZİKAL TARİHİMİZDİR"

Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılında düzenlenen konserin öncülüğünü yapan ünlü sanatçı Onur Akın, "Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılında gerçekten o ruh ve orada hayatlarını ortaya koyarak vatanlarını savunan insanların anısına layık bir proje üretmeye çalıştım. Bu anlamda türküler bizim hayatımızın sözlü ve müzikal bir tarihidir. Yaşadığımız acılar, mutluluklar, ağıtlar yani kısacası her şey türkülerde var. Yani bu ülkenin gerçek tarihi türkülerdir. Bu Anadolu halkı yüzyıllardır ne yaşadıysa türkülerde yer almıştır. Bu anlamda anlatabilmenin en doğru yolu hem öyküler, hem hikayeler hem de türkülerdir. Bu anlamda yüzüncü yılında Çanakkale için 100 yılın türküleri projesini gerçekleştirdik" diye konuştu.

"BU TÜR ORGANİZASYONLARI BÜTÜN BELEDİYELERİN YAPMASINI İSTİYORUZ"

Onur Akın öncülüğünde bir araya geldiklerini dile getiren ünlü türkücü Hüseyin Turan da, "Onur Akın'ın öncülüğünde oluşan hoş bir projede ve aynı zamanda Kartal Belediyesi'nin öncülüğünde burada vatandaşlarla bir arada olmak bizim için onur verici bir durumdur. Burada oluşturulan duyarlılık çok önemlidir. Bunları her belediyeden bekleriz. Bunlarla ilgili önemli çalışmaları olan belediyeler var. Kısa sürede hoş bir çalışma ile halkımızın önüne çıkıyoruz. Buradan herkese saygılar sevgiler" şeklinde konuştu.

Konserin sonunda bütün sanatçılar sahneye çıkarak koro halinde Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek halkı selamladı. Selamlama sonrası Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer konsere katılan sanatçılara plaket verdi. Konser sonrası vatandaşlara Çanakkale türkülerinin yer aldığı CD hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünlü Sanatçılar, 100'üncü Yılında Çanakkale İçin Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement