Ünye Müftüsü Başsan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ünye Müftüsü Başsan Açıklaması

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, günümüzdeki din görevlilerinin daha donanımlı, eğitimli ve teknolojiden istifade edebildiğini belirtti.

12.10.2015 16:37

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, günümüzdeki din görevlilerinin daha donanımlı, eğitimli ve teknolojiden istifade edebildiğini belirtti.

Başsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenecek programlarda, cami ve din görevlisi kavramının önemine dikkat çekeceklerini söyledi.

Hafta dolayısıyla tüm camilerde vaaz ile hutbelerde, icra edilecek diğer programlarda cami ve namazla arınma konusunun işleneceğini anlatan Başsan, "Ayrıca müftülüğümüzce, 13 Ekim Salı günü Merkez Kız Kur'an Kursunda, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın katılımıyla din görevlilerimize yönelik konferans düzenlenecektir. Yine emekli din görevlilerimizle kaynaşmak için yemek programı tertip edilecektir" dedi.

Başsan, din görevlisi profilinin günümüzde daha eğitimli, kaliteli ve donanımlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geçmişteki din görevlisi profili ile günümüzdeki din görevlisi profili arasında farklılıklar var. Son 10-15 yıllık süre zarfında, insanlarımızın eğitim seviyesi, anlayışı, sosyal hayatı değişti. Bununla beraber topluma hizmet veren din görevlilerimizin de kalitesi ve sistemi değişti. Eskiden çok daha imkansızlıklar vardı, eğitim seviyesi daha düşüktü. Şu anda eğitim kalitesi, bilgi seviyesi, teknolojik araç ve gereçleri kullanma anlamında din görevlilerimiz çok daha kaliteli ve eğitimli. Günümüzdeki din görevlileri daha donanımlı, eğitimli ve teknolojiden istifade edebiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye Müftüsü Başsan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement