Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Yeniyıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Yeniyıldız Açıklaması

"Çocuklarımızın yurt sisteminden 5'erli ev sistemine geçişleri başlayacak" dedi.

30.11.2012 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Eyüp Yeniyıldız,

"Çocuklarımızın yurt sisteminden 5'erli ev sistemine geçişleri başlayacak" dedi.

Yeniyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hizmetlerindeki değişimleri kapsamında çocukların yurt sisteminden 5'erli ev sistemine geçiş uygulamasının ilçede cumartesi gününden itibaren hayata geçeceğini söyledi.

Çocuk evlerinde korunma ihtiyacı olan çocuklara hak ettikleri hizmetlerin daha iyi şekilde verilmesi için böyle bir uygulama başlatıldığını ifade eden Yeniyıldız, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hizmetlerinde yeni değişimler yaşamaktayız. Çocukların yurt sisteminden 5'erli ev sistemine geçiş bu uygulamaların en iyi ve yeni örneklerinden. Çocuklarımızın yurt sisteminden 5'erli ev sistemine geçişleri başlayacak. Ünye'de cumartesi günü başlayacak uygulamayla çocuk evlerinde korunma ihtiyacı olan çocuklara hak ettikleri hizmetler daha iyi şekilde verilecek. Artık lüks sitelerde oturan Ünyeli vatandaşlarımızdan bazılarının komşusu devletin koruması ve bakımı altında bulunan birkaç çocuk olacak. Bu sistemde 5 çocuk bir evde kalacak, çocukların başında da anne olacak."

Yurtta kalan çocukların cumartesi sabahı evlerinde uyanacağını ve evlerinde kahvaltı yapacağını belirten Yeniyıldız, bu uygulamanın Fatsa'da da hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: Dilek Sezen - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Yeniyıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement