Urfa Kılçıksız Balık Tercih Ediyor - Son Dakika
Güncel

Urfa Kılçıksız Balık Tercih Ediyor

Urfa Kılçıksız Balık Tercih Ediyor

Şanlıurfa, kebap diyarı olarak bilinedursun artık balık da sofralardaki yerini almaya başladı.

08.01.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfalılar balığı sevdi. Lahmacun, kebap ve çiğköfte gibi Urfa'ya has lezzetlerin yanında artık balık da sofralardaki yerini almaya başladı. En çok balık türü ise fiyatı da uygun olan hamsi. Hamsinin Urfa'daki satış fiyatı 10 lira. Ucuz ve sağlıklı olduğu için balığa yöneldiklerini kaydeden Urfalılar, bu ara fiyatların da normal olduğunu belirtti.

HAMSİ TERCİHİNİN DİĞER BİR SEBEBİ KILÇIKSIZ

Urfalıların en çok hamsiyi tükettiklerini belirten balıkçı Mehmet Gözen, "Burada her balığı satıyoruz. Hamsiden tutun da istavrite kadar. Ama Urfalılar hem ucuz olduğu için hem de kılçıksız olduğu için en çok hamsiyi tercih ediyor." dedi.

'İSTANBUL'DA 15 BİZDE 10 LİRA'

Balığı kendileri getirdiği için ucuza sattığını belirten Mehmet Gözen, "Balık fiyatlarını biz Şanlıurfa'da değiştirmedik. Fiyatlarımız eskiye nazaran aynı şekilde devam ediyor. Hamsinin kilosu yine 10 lira, palamudun kilosu 15 lira, sardalyanın kilosu 10 ile 15 lira arası, çupra ve levrek ise 20 liradan satılıyor. Şu an hamsi bile kendi yeri olan İstanbul'da 15 liradan satılıyor, bizim tezgâhta sattığımız fiyat 10 lira. Bu Urfa halkına hizmettir, başka bir şey değildir. Biz balığı kendiniz getirtiyoruz. Sermayesini koyuyoruz, arabamız gidiyor, maliyeti yükselterek değil azaltarak geldiğimiz için, o şekilde sattığımız için kazanç sağlamıyoruz. Örneğin biz dışarıdan alacağımız zaman kasasını 10 liraya alıyorsak bize 5 liraya mal oluyor, bizde ucuz ucuz halkımıza satıp, vatandaşı balığa teşvik ediyoruz." diye konuştu.

'CİĞERLE, KEBABI URFALILARA UNUTTURDUK'

Balık tüketiminin günden güne arttığını kaydeden Gözen, "Biz Urfalılara ciğer ile kebabı unutturduk. Balığa rağbet çok, şu anda rağbet artıyor. Urfalıların tüketimi artık ciğer değil balıktır. Tüketim günden güne ve yerine göre değişiyor. Ortalamama bir rakam vermek gerekirse, Urfa'da günde 250 kilo balık tüketiliyor. Urfa balığı yemeye başladı, iyice alıştılar. Urfa artık balığın ne olduğunu biliyor, yani faydalarını biliyor. Omega olayını biliyor, o yüzden Urfa halkı balığı seviyor." şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Kılçıksız Balık Tercih Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement