Urla Belediyesine haciz - - Son Dakika
Güncel

Urla Belediyesine haciz -

Urla Belediyesine haciz -

Urla Belediyesinin banka hesapları, ihaleyle satın alınan konut tipi 42 konteynere karşılık 500 bin liralık ödemenin yapılmaması nedeniyle başlatılan haciz işlemi çerçevesinde bloke edildi.

26.03.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesinin banka hesapları, ihaleyle satın alınan konut tipi 42 konteynere karşılık 500 bin liralık ödemenin yapılmaması nedeniyle başlatılan haciz işlemi çerçevesinde bloke edildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçede Roman kökenli vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için ihale yoluyla 500 bin lira bedelle satın alınan konut tipi 42 konteynere karşılık ödemenin zamanında yapılmaması üzerine, alacaklı firma tarafından belediye banka hesaplarına ihtiyati haciz olarak blokaj koyduruldu.

Alacaklı firma avukatı Ebru Atıcı Sevindik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili firmaya gerekli ödenmenin yapılmaması nedeniyle 21 Şubat'ta yasal takip başlattıklarını belirtti.

Bunun sonucunda belediyenin banka hesaplarının ihtiyati haciz olarak bloke edildiğini ve devam eden süreçte hakim tarafından banka hesaplarının kamu hesabı mı, havuz hesap mı olduğunun tespiti için bilirkişi atandığını anlatan Sevindik, "Eğer havuz hesapsa alacağımız oradaki paradan ödenecek. Kamu hesabıysa haczedilemiyor. O zaman başka yollara gideceğiz" dedi.

- Makam aracına haciz iddiası

Sevindik, haciz işlemi için bugün yeniden belediye gittiklerini ancak icra müdürünün taleplerini reddetmesi nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.

Bunun için icra müdürü hakkında da şikayette bulunacaklarını ifade eden Sevindik, alacakları karşılığında belediye başkanlığı makam aracına da gerekli masrafları yatırarak haciz koydurduklarını, bu nedenle makam aracının görüldüğü yerde alıkonulması gerekeceğini iddia etti.

Sevindik, ayrıca tapu sicil müdürlüğüne yazı yazarak belediyeye ait her türlü taşınmaza haciz konulmasını da talep ettiklerini bildirdi.

- "Gerekli hukuksal işlem başlatıldı"

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise banka hesaplarını kullanamadıkları için gerekli ödemelerin yapılamadığına işaret ederek, "Belediye hesapları bloke edildiği için faturalar ödenemedi. Gerekli hukuksal işlemleri başlattık. Bu konuda daha fazla açıklama yapamayacağım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Urla Belediyesine haciz - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement